A Cziráki képzőművészeti versenyen résztvevőket díjazzák

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2022.04.21. 17:38

A napokban tartják a 10. alkalommal meghirdetett Cziráki Lajos megyei komplex képzőművészeti tanulmányi verseny eredményhirdetését a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskolában és Szakgimnáziumban.

Elsőként az alsó tagozatosok eredményhirdetésére került sor csütörtökön délután, melyen részt vett Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője. A városvezető úgy fogalmazott, mindig örömmel jön el az eseményre, és szabadidejében ő maga is szívesen foglalkozik a képzőművészettel.

„Sajnos annak idején nem ebben az iskolában kezdtem, ha itt kezdtem volna, biztos jobb eredményeket érek el az alkotás terén” – mondta a jó hangulatú rendezvényen.

Derczó Tibor, az intézmény igazgatója kiemelte, minden évben más tematikát adnak a versenynek, idén kifejezetten izgalmas volt, ahogy a verseny témája, vagyis a fenntarthatóság találkozott a művészettel.

Jó látni, hogy ennyi tehetséges, művészet iránt érdeklődő fiatal és őket támogató remek pedagógus van a megyében” –hangsúlyozta az igazgató. A versenyre beérkezett alkotások szinte az iskola összes belső terét beborították. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #képzőművészet | #verseny |