A botos gyaloglás szerelmesei találkoztak

Szerző és Fotó: J. Kovács Andrea
2024.05.26. 12:15

A botos gyaloglás hívei tartottak találkozót a Dunakapu téren. A rendezvény ötletadója és házigazdája Fügi Edit oktató, aki húsz éve foglalkozik az egyre népszerűbbé váló tömegsporttal.

Az eseményre eljött és köszöntötte a résztvevőket Németh Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is.

Németh Zoltán úgy fogalmazott: „Meggyőződésem, hogy a folyamatos aktivitás és a természetben tartózkodás a hosszú élet titka. Akik ezt megteszik, egészségesebbek, kevesebb gyógyszert szednek és jobb a közérzetük. Szerencsére Győrben rengeteg a lehetőség, ráadásul csodálatos természeti környezetben tölthetik szabadidejüket. Ha pedig van egy jó szervező, aki összefogja a csapatot, akkor ez a nagy család sokáig tud együtt mozogni.”

Czene Attila is méltatta Fügi Edit fáradhatatlan sportszervezői tevékenységét, majd a Magyar Szabadidősport nevében emlékkupát nyújtott át a nordic walking oktatónak.

A résztvevők ezután közös bemelegítést tartottak, majd elindultak túrájukra, a Püspökerdő töltésére.

A botos gyaloglás, vagyis a nordic walking Finnországból ered, tulajdonképpen a sífutás szárazföldi változata. Egyesíti a gyaloglás, a futás és a sífutás előnyeit. Észak-Európában már az 50-es évektől jól ismert volt, Nyugat-Európában, akkor terjedt el széles körben, amikor 1997 tavaszán sikerült kifejleszteni egy speciális vibrációcsillapító botot.

Fügi Edit Németországban ismerkedett meg a sporttal. Azóta gyakorolja és oktatja ezt az egyedülálló mozgásformát, amely az állóképességet és az életminőséget egyaránt javítja. Minden korosztály számára ajánlott sport, akár kiegészítő, akár fő sportolási lehetőségként. S hogy miért? Szabad levegőn, természetben űzhető sport. Kellemes mozgást, érzést biztosít, nem okoz szenvedést. Harmóniába hozza a testünket. Fügi Edit szerint az egyik legjobb öregedésgátló szer a világon.

Kapcsolódó témák: #botos gyaloglás | #Győr | #nordic walking |