Városrendészet

A Bevetési Osztály az átütő erő

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.03.01. 07:13

A Győri Városrendészet munkája egyre ismertebb és elismertebb lesz, ahogy telik az idő. A Bevetési Osztály a legjobb példa, mire is van a legnagyobb szüksége egy rendésznek: gyorsaságra, szakszerűségre, határozottságra és emberségre.

Horváth Zoltán, a Bevetési Osztály megbízott vezetője tapasztalt rendészeti szakember, céltudatos, és pontosan tudja, mitől lesz kiváló egy folyamatosan mozgásban lévő állomány. Az az állomány, amely jelenleg 17 főből áll, s egytől egyig mindenkinek van rendészeti múltja. Szükséges is, hiszen ők mennek olyan helyekre, ahol kincset ér az előképzettség.

Ezek a férfiak agilisek, sportosak, felkészültek, félszavakból is megértjük egymást – kezdte Horváth Zoltán. „Muszáj, mert a többi rendész kolléga akkor hívja őket, amikor egy helyzet „élesebb”. Most leginkább egyes parkolók, dohányboltok környéke, hajléktalanok, koldusok által kedvelt területek a kiemeltebbek. A „bevetésis” rendészek már megjelenésükben is sokakat visszatartanak a szabálysértéstől.”

Horváth Zoltán, a Bevetési Osztály megbízott vezetője

A Városrendészet egyébként kiváló kapcsolatot ápol a Győri Rendőrkapitánysággal is, sokszor adnak közös szolgálatot. Az összefogás hasznos és előremutató, az elgondolást eredmények is igazolják.

Többször volt már, hogy rendészeink olyan személlyel szemben intézkedtek, akik körözés alatt álltak, így a rendőröknek át tudták adni az illetőt. A rendőrjárőrök társaként ők és mi is többlet energiákat mozgósíthatunk, több helyen lehetünk jelen, amely fokozza a hatékonyságot, na meg a biztonságérzetet is. Az út elején járunk, de ezzel az összehangolt szakmai munkával egyre jobb és jobb eredményeket érünk majd el. A legjobb, hogy ebben mindenki hisz a csapatomban! –” zárta Horváth Zoltán megbízott osztályvezető, majd kitért rá: hamarosan még gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek, hiszen szolgálatban állhatnak a motoros rendészek is.

A Városrendészet Győr elérhetősége: 20/403-8917.

Kapcsolódó témák: #rendőrség | #Városrendészet |