A beteg ovisok is találkoztak a Mikulással

J. Kovács Andrea
2022.12.06. 15:25

Mikulás, azaz Szent Miklós püspök látogatott el a Prohászka Óvodába kedd délelőtt. A várva várt találkozásnak azok a kicsik is örülhettek, akik egyébként kisebb betegség miatt éppen hiányoznak. Őket az udvaron fogadta és ajándékozta meg a Mikulás. Természetesen ezután betért az oviba, hogy a szépen kifényesített csizmácskákat telerakja minden jóval.

Virágné Bertalan Éva óvodavezető a Győr+ Média kérdésére válaszolva azt mondta:

„Miért is jöhetnek be az udvarra azok a gyerekek, akik otthon vannak, mert éppen gyógyulgatnak, vagy éppen pici nátha, köhögés miatt édesanyjuk nem engedi közösségbe? Ez a gondolat még a járvány idején jött, amikor sok gyermek a szülők kérésére otthon töltötte mindennapjait, csak kevesen jártak oviba. Nem szerettük volna megfosztani őket ettől a csodálatos élménytől, de a rendeleteket is be kellett tartani.

Akkor ezt úgy oldottuk meg, hogy aki szeretett volna bejönni otthonról az óvoda udvarára, megtehette. A csoportszobában lévő gyermekek pedig megpillantva a Mikulás bácsit, rögtön az ablakhoz siettek. Így a látogatás megtörtént, integettek neki, sőt még a csoportok ajtaja elé az ajándékot is odavarázsolta. Azt az örömet látni a gyermekek arcán, maradandó élményt adott mindannyiunk számára.

Ezért kínáltuk fel a szülőknek most is a lehetőséget. Így elkerüljük, hogy a még picit gyengélkedő óvodás a közösségbe jöjjön, hiszen könnyen visszaeshet vagy megbetegítheti társait” – fogalmazott Virágné Bertalan Éva.

Kapcsolódó témák: #Győr | #mikulás |