Hirdetés

A belvárosi felfedezővel folytatódik az Arrabona Évszázadai vetélkedő

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.05.07. 08:21

Az első kör lezárult, és kisorsoltuk a három díjazottat, akik valamennyi, lapunkban megjelenő városismereti totót helyesen töltötték ki. A játék azonban folytatódik, ezúttal a belvárosban kalandozva szerezhetünk új ismereteket Győrről.

Hirdetés

„Rendhagyó év az idei Győr életében, hiszen várossá válásunk 750. évfordulóját ünnepeljük. Rendhagyó év ez az Arrabona Évszázadai városismereti vetélkedő életében is, hiszen a diá­kokat megmozgató játék az idén először kilépett az iskolák falai közül, és megszólította a győrieket is, kortól függetlenül” – fogalmaz dr. Dézsi Csaba András polgármester a belvárosi forduló menetlevelét tartalmazó füzetben, amely már több helyről beszerezhető. Az Arrabona Évszázadai nagy népszerűségnek örvend a fiatalok körében, és az idén először a diákság mellett minden győri részt vehet az ismeretterjesztő játékban.

A vetélkedő első részében hetilapunkban február 12-től kéthetente jelentek meg azok a 13+1 kérdéses totók, amelyek Győr mélyebb megismerését szolgálták. A tesztlapokat nemcsak a diákok, de a győriek is kitölthették. Csütörtökön Herkely Ákos, a 750-es év projekt­koordinátora sorsolta ki a három nyertest azok közül, akik legalább négy totót hibátlanul töltöttek ki.

A sorsolás pillanatai (Fotó: Marcali Gábor)

A sorsoláson kiderült, Hajós-Nagy Renáta, Rózsahegyi Ferenc és Göndör Vendelné kapja az értékes ajándékcsomagot.

A szerencsés nyertesek (Fotó: Marcali Gábor)

A városismereti totók után, a vetélkedő második részében már fel kell állnunk a karosszékből, hiszen a vállalkozó kedvű győriek bebarangolhatják a belvárost, és miközben meglátogatják Győr nevezetes helyszíneit, érdekes feladatok révén még több információt nyerhetnek a városról.

A „Belvárosi felfedező” május 7. és 31. között teljesíthető. Ehhez a már említett menetlevél szükséges, amely beszerezhető a Győr Plusz Média Kodály úti szerkesztőségében, a Győri Látogatóközpontban, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Baross úti épületében (Kisfaludy Károly Könyvtár), a Széchenyi István Egyetem könyvtára mellett az Irodalmi Kávézóban (IRKA) és a művelődési házakban.

A Belvárosi felfedező (Fotó: Marcali Gábor)
A feladatok teljesítése után a kitöltött menetlevelet május 31-ig lehet bedobni a Baross úti Látogatóközpontban elhelyezett „Arrabona Évszázadai 750” gyűjtődobozba. Sorsolást követően három szerencsés játékos ismét szép ajándékban részesül.

A vetélkedő főszervezője, Prédlné Németh Margit, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatóhelyettese a játék diákoknak meghirdetett részével kapcsolatban elmondta, a regisztrált 6–7. osztályos tanulók a totót követően a belvárosi barangoláson mint középdöntőben vesznek részt, szintén menetlevél segítségével. Ők május 14-én egy adott időpontban a Győri Látogatóközpontból indulnak, és oda is kell majd visszatérniük. A totók és a középdöntő pontjait összesítve a legjobb tíz csapat kerül a döntőbe.

A finálé a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban lesz június 4-én. A vetélkedő végén megtudjuk, kik a legügyesebbek, kik állhatnak fel a dobogóra, és ezzel zárul majd le az idei, rendhagyó verseny, amellyel a szervezők királyi várossá válásunk 750. évfordulója előtt is tisztelegnek.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Korábban a témában:

Hirdetés