Hirdetés

A belga nagykövetet fogadta a győri polgármester

Dr. Dézsi Csaba András, Ránky Edit és Siegfried Peinen // Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.06.16. 13:19

A győri Városházán fogadta dr. Dézsi Csaba András polgármester a belga nagykövetet. Siegfried Peinennek nagyon tetszik Győr, nagy örömére végre el tudott látogatni a Rába-parti városba. A felek a jövőbeni lehetséges gazdasági együttműködésről tárgyaltak.

Hirdetés

,,Több mint három éve dolgozom nagykövetként Magyarországon. Nagyon fontosnak tartom, hogy időnként kiszabaduljak Budapestről, és felfedezzem az országot. Győr régóta szerepelt azon a listán, amelyen a meglátogatandó városok szerepelnek. Sajnos a pandémia miatt eddig nem volt lehetőségem eljönni ide, nagyon örülök, hogy végre itt lehetek. Amit eddig láttam Győrből, az alapján mondhatom, hogy gyönyörű város gazdag történelemmel. Ugyanakkor jövőorientáltnak tartom a települést. Látom, hogy nagy ipari fejlesztések zajlanak a városban – mondta a Győr+ Médiának a belga nagykövet, aki a Vallóniát és Brüsszelt képviselő kereskedelmi és befektetési tanácsossal, Ránky Edittel érkezett a találkozóra.

Peinen reméli, a jövőben gazdaságilag sikerül majd szorosabbra fűznie a viszonyt Belgiumnak és Magyarországnak.

Hirdetés

,,Azért jöttem Győrbe a kereskedelmi képviselőmmel együtt, hogy felkutassuk, milyen jövőbeli lehetőségek vannak magyar cégek Belgiumba telepítésével kapcsolatban, és persze arra, hogy belga cégek jöjjenek Magyarországra. Mindkét ország nagyon sok mindent tud kínálni a befektetők számára. Győrnek nagyon jó központi fekvése van, magasan szakképzett munkaerővel rendelkezik a város. Az ipari parkban komoly lehetőségek vannak. Győr híres a hatalmas Audi-gyárról. Egyébként Belgiumban is van Audi. A Győrben gyártott elektromos motorokat a brüsszeli Audi-gyár használja fel” – fogalmazott Siegfried Peinen.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere rendkívül szimpatikus embert ismert meg a nagykövet személyében.

,,Belgium és Magyarország a méretét és a lakosságszámát tekintve nagyon hasonló. A különbség az, hogy nekik van tengerük, nekünk pedig nincsen. A nagykövet úr nagyon érdeklődő volt, de a járványhelyzet miatt eddig Budapesten volt, és Kelet-Magyarországot járta körbe. Megmutattam neki a várost, elmondta, hogy kulturális és oktatási szempontból milyen lehetőségek vannak, illetve Győr történelméről beszélgettünk kicsit. Nagyon sok közös pontot találtunk. Bízunk benne, ezek gazdasági együttműködésben is megnyilvánulhatnak. Jót beszélgettünk, okos és intelligens embert ismertem meg a személyében, aki nagyon fogékony az együttműködésre – jelentette ki a városvezető.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #híradó | #nagykövet | #polgármester |
likeold
a fb oldalunkat