Az újszülöttekért

A Babaligetben kapnak fát a megszületett gyermekek

Fotó: O. Jakócs Péter
Szabó Csilla
2020.09.11. 14:17

Az önkormányzat a Győr-Szol Zrt. közreműködésével minden Győrben született gyermek után fát ültet a város területén. A Marcal teniszcentrum mellett kialakított Babaligetben, 812 fa ültetésére van lehetőség. A gömbkoronájú fák a kislányokat, az oszloposak pedig a kisfiúkat jelképezik majd a területen.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester hirdette meg tavasszal, hogy minden Győrben született gyermek kap egy fát.

Az önkormányzat lehetőséget kínál arra, hogy a megszületett gyermekek után a szülő vagy a gyermek törvényes képviselője igényelheti a fát, amelyet vagy az igénylők ültetnek el a saját lakókörnyezetükben, vagy a Győr-Szolra bízzák a feladatot, és a november eleji faültetési időszakban az igényelt fát a most kialakított Babaligetben ültessék el.

„A Marcal teniszcentrum melletti, jelenleg üres területen lesz a győri Babaliget, ahol összesen 812 fa ültetésére van lehetőség. A fák ültetése 3×3 méteres raszteres rendszerben történik majd a könnyebb fenntartás és eligazodás érdekében. A ligetben a gyermeket a következő fafajták jelölik: a fiúkat az oszlopos juhar, ámbrafa, a lányokat a gömbjuhar és gömbakác. A tervek szerint a Babaligetben pihenőszigetek és kerékpárút építését is tervezik a későbbiekben” – mondta Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester.

„A szülők között nagy az érdeklődés, fontos tudni, hogy a fa igénylésre a 2020. január 1-je után született gyermekek hozzátartozóinak van lehetősége a születést követő kilenc hónapon belül. A szolgáltató meghosszabbította a határidőt, az október 15-ig beérkező igényléseket teljesíti az őszi faületetési program keretében, illetve a magánterületre ültetendő fákat az igénylőnek átadja. Az egyéni igénylésre a Győr-Szol ügyfélszolgálati irodáiban van személyesen lehetőség. Ehhez a szolgáltató honlapjáról letölthető az igénylőlap, a szülőnek vagy törvényes képviselőnek be kell mutatnia a gyermek születési anyakönyvi kivonatát” – tette hozzá Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol kommunikációs vezetője.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr-Szol Zrt. | #Győri önkormányzat | #híradó |