Hirdetés

83-as bővítés: kész a gyirmóti turbókörforgalom

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.08. 12:51

Jó ütemben készül a 83-as főút új nyomvonalának építése és kétszer kétsávosra bővítése Győr és Pápa között. Erről Kara Ákos országgyűlési képviselő, a fejlesztés egyik kezdeményezője számolt be a Győr Plusznak. A politikus kiemelte, a fejlesztés részeként elkészült a turbókörforgalom az Új Élet utcánál, ami megkönnyíti a becsatlakozást Gyirmót felől a főútvonalra. A 83-as új nyomvonala 36 kilométer hosszan épül, a kivitelezés két ütemben zajlik. Ha minden jól megy 2023 őszétől gyorsabban és biztonságosan lehet autózni Győr és Pápa között.

Hirdetés

Apró simítások még ugyan hátravannak, de egyébként közlekedhető az Új Élet útnál kialakított turbó körforgalom. Gyirmótról jóval könnyebb lett becsatlakozni a főútra, ahol egyébként hatalmas a forgalom. Gőzerővel készül a 83-as főút új nyomvonala és a kétszer kétsávosítás, amit többek között Kara Ákos kezdeményezett.

Évek óta sokat dolgoztunk közösen Kovács Zoltán képviselőtársammal ennek a beruházásnak a megvalósulásáért, az itt élők pedig most azt tapasztalhatják, hogy gőzerővel zajlik a munka a 36 kilométeres új nyomvonal mentén” – mondta Kara Ákos. Gyorsforgalmi út épül Győr és Pápa között, a beruházás két részletben készül, egyelőre az ütemtervnek megfelelően. „Pápa és Tét, illetve Tét és Győr zajlanak a munkálatok, két különböző kivitelezővel szerződött az állam, a tervek szerint 2023 őszére mindkét szakaszon el is készülnek a fejlesztéssel – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A több mint 90 milliárd forintból készülő fejlesztés nagy változást hoz majd a régió közlekedésében. Nem csak a két város megközelíthetősége, de a kistelepülésekre való eljutás is sokkal jobb lesz. „Fontosnak tartom, hogy ne csak nagyberuházásokat hozzunk a térségbe, de azok megvalósításáról is folyamatosan egyeztessek az itt élőkkel, jövő hétfőn a gyirmóti Aranyhal Éterem parkolójába várom az érdeklődőket, ahol megvitathatjuk a felmerülő kérdéseket a 83-as bővítésével kapcsolatban” – fogalmazott a politikus.

Én magam már kezdeményeztem a NIF Zrt. felé, hogy ide, az Új Élet úti turbó körforgalomba telepítsenek nyomógombos jelzőlámpát, mert anélkül nagyon veszélyes a gyalogosok átkelése a zebrán” – emelte ki Kara Ákos. Ha minden jól meg 2023 negyedik negyedévére el is készül majd az ország jelenleg zajló egyik legnagyobb közutas fejlesztése, ami az Észak-nyugat Dunántúl közlekedésében minőségi változást hozhat.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #útépítés |
Hirdetés