720 résztvevő a Krúdy-Baksa futóversenyen

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.09.28. 14:48

Szerda délelőtt rendezték a már hagyományos Krúdy-Baksa Futófesztivált a Marcalvárosi Kiserdőben. A versenyre nem csak a Krúdyból és a Baksa Gimiből lehetett nevezni, idén már nyolc másik középiskola diákjai is csatlakoztak, összesen 720-an futották le a 2022 méteres távot, mely két körből tevődött össze.

Hirdetés

A sportpályán közös bemelegítéssel kezdődött a futóverseny. Egy tavaly tanult flashmobbal hangolódtak a fiatalok a rajtra. A közös indulást követően voltak, akik elhúztak a mezőnyben. A marcalvárosi kiserdőben jelölték ki a pálya nagy részét. A leggyorsabbak az első körben az Apor-dombon tűntek fel. A futóknak két kört kellett megtenniük. A két szervező iskolából pedig nemcsak a diákok, de jó néhány tanár is lefutotta a távot. 

,,18 évvel ezelőtt szervezte meg először az intézmény a rendezvényt Krúdy-maraton néven, amely öt éve már átalakult Krúdy-Baksa futóversennyé. A nevezők száma évről-évre nő, tavaly már 600-an voltak, idén pedig 720 indulóval büszkélkedhetünk. Nagyon örülünk, hogy egyre több középiskola is nevez, idén már nyolc másik intézmény tanulói csatlakoztak a versenyhez. A testnevelőink nagyon lelkesek, ennek köszönhetjük azt is, hogy ilyen nagy arányú résztvevővel számolhatunk” – mondta a Győr+ Médiának Baloghné Pálfi Edina, a Krúdy Technikum igazgatója.

A Baksa Gimi igazgatónője büszke a diákokra, akik remekül szerepeltek a versenyen.

,,Fantasztikus jó volt látni, hogy több, mint 700 ember együtt futott. Nagy szívfájdalmam, hogy nem vagyok olyan állapotban, hogy velük tartsak. Jó érzés, amikor ennyi fiatal együtt sportol. Kicsit szenvednek az elején, de aztán pedig nagyon büszkék magukra. A Baksa-gimisek idén is nagyon jól szerepeltek, az összes gyerekünk indult, kivéve azok, akik fel vannak mentve testnevelésből” – büszkélkedett Bejcziné Mosolits Erika.

A PÁGISZ idén is ellopta a show-t a szervező iskoláktól, hiszen akárcsak tavaly, idén is Vig Bálint vendég versenyzőként lett első a fiú kategóriában.

,,A pálya nagyon jó volt. A Győri Atlétikai Clubban futok, így egész évben edzésben vagyok. Nagyon boldog vagyok, és annak is örülök, hogy ismét egy ilyen nagy közösségben futhattam” – mondta a győztes. 

Lány kategóriában a krúdys Walczer Fanni diadalmaskodott.

,,Tetszett az erdei futás, jó volt a terep. Az elindulás nehéz volt, mert hátul voltam, de előre sikerült tolakodni. Szeretek futni, jó ez a verseny, a hangulat, főleg az elején a bemelegítés – jegyezte meg Walczer Fanni.

A fiúk között egy baksás focista tehetség lett a második.

,,Szerintem jó eredményt értem el. Aki elsőnek ért be, komoly teljesítményt nyújtott. Én a labdarúgással készültem a versenyre. Nagyon jól éreztem magam a futóversenyen”– mesélte Szűcs Patrik.

A futóverseny után a tavalyi diákdiri győztes osztálya ismét eltáncolta a nyertes koreográfiát, a két iskola tehát igazi sportos délelőttöt tudhatott maga mögött.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #futóverseny | #híradó | #sport |