400 macit gyűjtöttek a beteg gyermekeknek a rendőrök

Havassy Anna Katalin Fotó: O.Jakócs Péter
2023.06.06. 12:46

A „Maci Kórház Menjünk Együtt Haza” kezdeményezés egyre inkább sikeres, ami mutatja, hogy az emberek szeretettel és figyelemmel fordulnak a kórházban lévő beteg gyermekek felé. Nincs ez másként a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságon sem, amelynek a dolgozói több mint 400 macit gyűjtöttek össze és adtak át a Lurkó Alapítványnak.

A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház udvarán gyűlt össze a Lurkó Alapítvány által pártfogolt maroknyi gyermekcsapat, akik képviselték azokat a kis betegeket, akik sajnos egy ideig a gyermekosztályon töltik a napjaikat. Nekünk felnőtteknek is rémisztő a kórházi légkör, hát még a piciknek, így a Lurkó Alapítvány mindennapos jelenléte, a benntartózkodás könnyebbé tétele igencsak áldásos tevékenység. A segítség persze jól jön, hiszen a feladat nagy: mosolyt kell varázsolni a kis betegek és az aggódó szülők arcára is.

Ebben a nemes feladatban jár élen Ladocsi Norbert is, aki a „Maci Kórház Menjünk Együtt Haza” kezdeményezés ötletgazdája, s aki a Győr+ Média érdeklődésére elmondta:

„A kezdeményezésünk célja, hogy a kórházban kezelt gyermekek az ellátásuk során egy kimosott és fertőtlenített, teljesen steril plüssmackót kapjanak, melyet haza is vihetnek. Klinikai tanulmányok bizonyítják ugyanis, hogy a plüssmackó ölelő, karoló, pihe-puha tapintása megnyugvással tölti el a gyermekeket. A győri kórházzal és a Lurkó Alapítvánnyal már több éves az együttműködésünk és boldog vagyok, hogy egyre többen csatlakoznak az akcióinkhoz” – utalt Ladocsi Norbert a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra is, amelynek képviselői már másodszor adták át a sok-sok összegyűjtött mackót. Az esemény fontosságára utal, hogy Varga Péter rendőr dandártábornok, vármegyei főkapitány is megtisztelte jelenlétével a kedves hangulatú átadót. Itt érdemes megjegyezni, hogy Varga dandártábornak külön szívügye a gyermekekkel való kapcsolattartás, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekkel kapcsolatos kérésekre, programokra.

„Tavaly csatlakoztunk a „Maci Kórház Menjünk Együtt Haza” kampányhoz, így most másodszorra hirdettük meg a macigyűtést a kollégáink körében” – ezt már Czagányi Zsuzsanna rendőr alezredes, sajtószóvivő mondta, majd hozzátette: Büszkén mondhatom, hogy a hivatásos és a polgári állományú kollégáink Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Kapuváron összesen több mint 400 macit gyűjtöttek össze. Ezeket adtuk most át, azzal a tudattal, hogy a legjobb helyekre kerülnek és reméljük, hogy tényleg mosolyt csalnak a beteg gyermekek arcára.”

A rendőrautó csomagtartója pedig valóban zsúfolásig megtelt a sok-sok mackóval, voltak kisebbek, nagyobbak, barnamedve, jegesmedve és még ki tudja, mennyi-mennyi aranyos maci vár arra, hogy hazamehessen újdonsült kisgazdájával.

Az ilyenkor megélt magható pillanatokról Zajovicsné Vizer Bernadett mesélt: „A mai nap különösen élménygazdag a gyermekeknek, hiszen a meseterápia után most itt az udvaron egy rendőrautó, egy rendőrmotor és mosolygó rendőrök vártak rájuk. A gyógyszerek, a vizsgálatok és a gyógyulással töltött nehezebb időkben ezek szuper élmények mindenkinek. S akkor még egy macit is kapnak, amit haza is vihetnek?!  Elmondhatatlanul megható és köszönöm, hogy minden nap átélhetem” – zárta Zajovicsné Vizer Bernadett a Lurkó Alapítvány elnöke.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #112 | #Lurkó Alapítvány | #PAMOK | #rendőrség |