Migránsválság

34-en a kisbuszban, embercsempészt fogtak Győrnél

Fotó: police.hu
Győr+
2022.05.05. 06:48

Egy cseh sofőr 34 illegális migránst akart Ausztriába vinni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján – május 5-én 1 órakor egy cseh honosságú gépkocsit állítottak meg az 83-as főúton, a 70. kilométerszelvényben.  A járművet egy cseh 47 éves férfi vezette, rajta kívül az autó utasterében 34  – magukat pakisztáni, indiai, afgán és török állampolgároknak valló – külföldit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #bevándorlás | #migráns | #rendőrség |