Győr750

276 orsó segítségével készül a Győr750 csipke

Fotó: a szerző felvétele
Németh Boglárka
2021.05.27. 14:30

A Győri Ipartestület csatlakozott a Győr750 projekt színesítéséhez, ők kérték fel a közösségükhöz tartozó Dr. Molnár Tamásné, népi iparművészt, hogy a királyi várossá válás évfordulója kapcsán csipkéből is legyen megörökítve a logó.

A művész egy betegség után kezdett komolyabban foglalkozni a csipkék készítésével és ez a munkásság nem csak a gyógyulást, de az országos sikert is meghozta számára, hiszen a Magyar Néprajzi Múzeum két alkotását is megvásárolta. Sok díjat is bezsebelt és nagyon szereti a különleges formákat, nemcsak csipkéket ver, de tervezni is tud, ezt pedig egy győri iskolában a fiatal generációnak is továbbadta.

Dr. Molnár Tamásné munkában (Fotó: Németh Boglárka)

A mostani csipke azonban számára is kihívás, mivel egy térhálóra dolgozza rá a betűket, ami sokkal több orsót igényel, mint bármilyen más motívum.A különleges 750-es csipkén a művész hónapokon át napi több órán keresztül dolgozik majd. Körülbelül októberre éri el végleges formáját.

A csipke elkészítését pedig a Győri Ipartestület is támogatja és nyomon követi. Hancz István, a testület titkára elmondta: a Győr750 programsorozat keretein belül több meglepetéssel is készül, az ezekhez kapcsolódó tárgyakat pedig december 1-i záróünnepségükön mutatják majd be.

A Győr+ TV Híradójának tudósítása:

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr 750 |