2022-ben is tovább fejlődhet Győr

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2022.01.04. 16:37

2021-ben a koronavírus járvány ellenére nagyon sok pozitív dolog történt Győrben, hiszen megünnepeltük a város 750 éves jubileumát, az ehhez kapcsolódó programokkal és eseményekkel - nyilatkozta Radnóti Ákos a Győr Plusz Médiának. Győr alpolgármestere kiemelte, a nehézségek ellenére a város helytállt és a képviselői körzetében, Adyvárosban is meghatározó fejlesztések történtek. Radnóti Ákos hozzátette, idén is jó néhány fontos beruházás indulhat, többek között hamarosan megkezdődhet egy új parkoló lemez építése a Kuopio parkban.

Programok, rendezvények, különleges kiadványok, óriásfestmény és még győri forint is készült Győr 750 éves jubileuma alkalmából. Mindezek az események jellemzően átszőtték az egész évet.

„Rengeteg jubileumi eseményt, ünnepséget és kiállítást sikerült megvalósítanunk. A városrészekben is voltak kiemelkedő rendezvények, és azt gondolom, hogy a nehézségek ellenére jó évet zártunk. Külön örülök annak, hogy a képviselői körzetemben Adyvárosban is nagyon sok minden történt. Az a cél hogy a fejlődés dinamikáját idén is megtartsuk.”

Ehhez azonban kell a győriek támogatása, és az ötletekre is szükség van, hiszen csak az itt élők segítségével valósulhatnak meg hatékonyan a további városi fejlesztések.

„Nagyon fontos a lakosság támogatása, hogy az elképzeléseinket megvalósítsuk. Választás lesz ebben az évben, és nagyon jó lenne, ha a országgyűlési képviselőink tovább tudnák folytatni munkájukat, hiszen Kara Ákos és Simon Róbert Balázs több, nagyszabású beruházásban jelentős segítséget nyújtottak. Többi között nekik is köszönhető, hogy hamarosan parkoló lemez épülhet a Kuopio parkban.”

Az alpolgármester feladatkörei bővültek 2021-ben és már a sportért is felel, de ezt a kihívást szívesen vállalta. Radnóti Ákos arról is , beszélt, hogy a városüzemeltetés területén is sok újdonságot sikerült megvalósítani, legfőbb feladatának azonban azt tartja, hogy tiszta és rendezett legyen a város, szépek legyenek a parkok, zöld területek és azt is szeretné ha Győr végre kiérdemelné a legtisztább város címet.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #Győri önkormányzat |