Érmeosztás

2022-ben is hódít az érme!

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.02.03. 19:14

Bár Győr 750 éves jubileuma 2021-ben volt, vannak olyan örökségek, melyet a 751. évben sem hagy mögött a város. Ilyen például a 750-es érme, melyre minden 20 év alatti győri fiatal jogosult.

A 750-es érmét, 2021-ben a Magyar Nemzeti Bank adta ki, ami ma Magyarországon mindenhol elfogadott fizetőeszköz. Győr város vezetése pedig úgy döntött: ez megilleti a fiatalokat, hiszen újabb ötven év múlva majd ők is emlékezhetnek arra, milyen emléket kaptak.

Az érmeosztás a tavaszias februárral együtt robbant be és ezúttal egy vadonatúj helyszínen várják az érdeklődőket. A megszokott kellemes pillanatokat pedig a Győr+ Rádió csapata biztosítja, akik a hagyomány szerint minden alkalommal élőben jelentkeznek az érmeosztás új helyszínéről. Csütörtökön Herkely Ákos és Ferenczy Balázs várta a dal kérőket.

A mostani új környezet az Árkád Győr szökőkútjai mellett található. Itt egy két oldalról megközelíthető, profi színpadot állítottak fel. Ide várják a kicsiket és a nagyokat is, akikből akadt bőven, ezúttal több egy év alatti csöppség is átvette az ajándékot. Csütörtök délután ismét Dr. Dézsi Csaba András, a város első embere várta az érmére jogosultakat, társa pedig ezúttal Radnóti Ákos, alpolgármester volt

Fontos, hogy a fiatalok életre szóló emléket kapjanak a várostól”– emelte ki a Győr+ Médiának a polgármester, aki elmondta, hogy nagyon fontos tudni azt, hogy a 751. évben is folytatódik a hagyomány. Tavaly 9000-ren kapták meg az érmét, idén azonban mindenki, aki valami miatt kimaradt, eljöhet és átveheti.“- tette hozzá a városvezető, aki szerint még mindig nagy az érdeklődés, így az OSP után, most a város egy másik részében, a találkozási pontként is szolgáló Árkádban van most lehetőség az átvételre, a későbbiekben pedig a különböző városrészekben is lesz majd érmeosztás. 

Radnóti Ákos, alpolgármester számára is nagy élmény minden egyes érmeosztás. “Azt látni, hogy, akik eljönnek tényleg nagyon örülnek és meg is becsülik ezt az értékes emléket” – hangsúlyozta a városvezető, aki arról is beszélt, hogy több gyermekkel és szülővel is beszélgetett már az érmeosztások során és a fiatalok többsége nem költi el, hanem  győri büszkeségként őrzi az érmét. 

Az érmeosztások során a jogosult fiatalokról és a városvezetőkről közös fotó készül, regisztrációra pedig folyamatosan van lehetőség.

Februárban minden csütörtökön lesz érmeosztás, így aki eddig lemaradt az ne habozzon!

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #érmeosztás | #Győr | #Győri önkormányzat |