165 milliós támogatás a győri sportszervezeteknek

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.12. 11:22

Pályázati úton kaptak lehetőséget a győri sportszervezetek, hogy anyagi támogatást igényeljenek a város önkormányzatától. Összesen negyvennégy egyesület vagy klub élt ezzel a lehetőséggel. A város vezetése végül úgy döntött, az eredetileg kiírt, 100 milliós keret helyett 165 millió forinttal segíti a szervezeteket.

Csütörtökön a városházán tartottak ünnepélyes átadót, amelyen az egyesületek vezetői a támogatásról szóló igazolást vehettek át dr. Dézsi Csaba András polgármestertől és Szeles Szabolcs alpolgármestertől.

A legmagasabb összeget a Rába ETO Győr Sportegyesület és a Győri Atlétikai Club (GYAC) kapta – egyenként 35 millió forintos támogatást ítéltek meg nekik. A két szervezet elnöke külön eseményen, az egyetértés és a sportbarátság nevében veheti majd át a támogatásról szóló igazolást a város vezetőitől.

„A sporttámogatásokkal kapcsolatban újfajta gondolatot próbálunk kialakítani. Olyan összegeket igyekszünk megítélni, amelyek szükségesek az egyesületek működtetéséhez. A most odaítélt támogatás keretösszege eredetileg 100 millió forint volt. Azért emeltük fel 165 millióra, mert nagyon sokan pályáztak. A támogatást tiszta szívből adjuk, szeretnék segíteni az egyesületeknek” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András.

A városvezető bejelentette, a sportért felelős alpolgármester személyében változás történt, ezt a posztot a pénzügyeket is intéző Szeles Szabolcs látja el a jövőben.

„Nagyon nehéz három éven vagyunk túl, de úgy érzem, megerősödve jöttünk ki ebből az időszakból. A gazdasági helyzetünk, a költségvetésünk egyre stabilabb. Ez egy nagyon komoly eredmény, amiért sokan dolgoztak. Ennek köszönhető, hogy a sportegyesületek támogatását is meg tudtuk emelni – mondta Szeles Szabolcs.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #híradó | #sport | #sporttámogatás | #támogatás |