Hirdetés
Az ítélet jogerős

15 év fegyházbüntetést kapott egy férfi, aki bántalmazta nevelt gyermekeit

Illusztráció: Győr+ Archív
MTI
2022.04.13. 10:01

Tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Hirdetés

A Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész által jegyzett közlemény szerint a másodfokú döntéssel a Győri Ítélőtábla kedden helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A férfit a táblabíróság mellékbüntetésül végleg eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi.

Hirdetés

A jogerős ítélet szerint a férfi és az élettársa 2014 áprilisától a Veszprém megyei Tésen közösen nevelték a nő 2003 szeptemberében született lányát és 2007 márciusában született fiát. A nevelőapa 2015 nyarától kezdődően visszaélt az akkor 11 éves kislány kiszolgáltatott helyzetével, erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele. Az ittas vádlott 2019 októberében a lakásban tört-zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva a földre rántotta, a feje irányába ütött és kicsavarta a bal kezét. A férfi magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését – áll a közleményben.

Kapcsolódó témák: #bíróság | #bűncselekmény | #ítélet | #zaklatás |
likeold
a fb oldalunkat