Nemes felajánlás

12 ezer jó minőségű maszk rászorulóknak

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.02.04. 10:50

12 ezer, kiváló minőségű textil maszkot ajánlott fel jótékony célra és oszt szét rászorulók között Győr egyik civil önkormányzati képviselője. Balla Jenő Németországból kapta a maszkokat és úgy döntött, időseknek, a roma kisebbségi önkormányzatnak, illetve piaci árusoknak ajándékozza a felszereléseket.

A körülbelül 2 millió forint értékű felajánlás nagy segítséget jelenthet, a maszkokat a következő napokban osztják szét az érintettek között. A képviselő a Győr+-nak azt mondta, szívesen segít azoknak, akik a leginkább rászorulnak.          

„Sok emberrel állok kapcsolatban, kapcsolataim révén jutottam hozzá ehhez a 12 ezer darab, kiváló minőségű textil maszkhoz, amit egy német cég ajánlott fel, civil szervezetek számára– hangsúlyozta Balla Jenő. „Mindenki tudja, hogy Covid-járvány van, ami egyes társadalmi csoportokat még súlyosabban érint, ezért döntöttem úgy, hogy a maszkokat rászorulóknak ajánlom fel” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

„Várom az idősklubok jelentkezését, a Roma Kisebbségi Önkormányzat képviselője régi ismerősöm és a Kofa Szövetségen keresztül képben vagyok a Vásárcsarnok árusaival kapcsolatban is, ennek a körnek szeretném eljuttatni az egészségügyi felszereléseket” – fogalmazott a képviselő.

„Régóta ismerem Jenőt a piacról, innen jött a lehetőség, hogy 4000 darab maszkot a kisebbségi önkormányzat is kaphat, ezeket igyekszem magam szétosztani” – mondta Sárközi Roland. „A Kossuth utca környékén él a legnagyobb cigány közösség, ők mindenképpen kapnak a maszkokból, de a környékbeli iskolákba is fogok vinni és az önkormányzatnál is sokan fordulnak meg, így ott is sok maszk találhat gazdára” – tette hozzá Győr Megyei Jogú Város Roma Kisebbségi Önkormányzatának képviselője. „Ha van rá igény, a későbbiekben is szívesen segítek rászorulóknak, hogy minél többen megfelelő, jó minőségű maszkhoz jussanak, mert ez sokat segít a járvány elleni védekezésben” – zárta szavait a civil önkormányzati képviselő. 

Kapcsolódó témák: #jótékonykodás | #koronavírus | #maszk |