Hirdetés
Fejlesztés

11 milliárdos fejlesztésben vesz részt a Széchenyi Egyetem

Fotó: Győr+ archívum
Győr+
2020.12.25. 13:07

Mintegy 22 milliárd forint uniós támogatás fordítható a regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítésére. A programban három egyetem érintett, ebből a győri csaknem 11 milliárd forintnyi fejlesztésben vesz részt.

Hirdetés

Mintegy 22 milliárd forint uniós támogatás fordítható a regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítésére a Magyar Közlönyben megjelentek alapján. A programban három egyetem érintett.

A Széchenyi István Egyetem két projektben érintett. Az első a tudományos és innovációs park létrehozása 6 milliárd 766 millió forintból. A második projekt pedig a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park fejlesztése 4 milliárd 21 millió forintból.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem 7 milliárd 436 millió forinthoz jutott a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató középüzem létrehozására, valamint a Gyógyszertudományi Kar építésére.

A Széchenyi István Egyetem két projektben érintett. Az első a tudományos és innovációs park létrehozása 6 milliárd 766 millió forintból. A második projekt pedig a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park fejlesztése 4 milliárd 21 millió forintból. Ennek célja a térség kutatásfejlesztési szempontból vett versenyképességének növelése és az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztése, valamint egy olyan környezet létrehozása, ahol a gazdasági szereplők és az egyetemi szféra szereplői szoros együttműködésben tevékenykednek egymás mellett. A zalaegerszegi Tudományos és Innovációs Parkban a járműipari tesztpálya jelenti a program katalizátorát, a már működő ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ pedig a tudásalapú fejlesztések gyűjtőpontja.

A Pécsi Tudományegyetem az elnyert 4 milliárd forintból a Tudományos és Innovációs Park első ütemét alakítja ki. Cél az olyan kutatási-fejlesztési infrastruktúra megvalósítása, amely a résztvevőket hozzá segíti a piaci sikerekhez.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat