Jubileumi faültetés

100 év, 100 fa

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.11.30. 10:50

Idén 100 éves a Gárdonyi Géza Általános Iskola, ez alkalomból 100 platánfát ültettek a diákok a Püspökerdőben. A Kisalföldi Erdőgazdaság segítségével ültették be a holtág melletti területet kedd reggel.

Hirdetés

Három-négyfős csapatokban dolgoztak a gárdonyisok kedd kora reggel a Püspökerdőben. Az iskola 1921-ben polgári fiú intézményként indult, ezért döntöttek úgy, hogy a nyolcadikos fiúk ássák ki és ültessék el a fákat az utókornak

Fotó: Németh Boglárka

Gecsei Kolos, az intézmény igazgatója is lelkesen vett részt a programon, a diákokon is ezt a lelkesedést látta. “A fiúk teljes erőbedobással, szó nélkül jöttek és vállalták a feladatot, az pedig külön öröm, hogy itt nem csak faállításról van szó, hanem komoly pedagógiai célokat is megvalósítunk ezáltal.” – mondta el az intézményvezető aki hozzátette: ilyen cél például a közös munka öröme és természetközeliség megtapasztalása is.

Munkában a nyolcadikos fiúk. Fotó: N.B.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. gondnoka, Keresztes Gábor is részt vett a munka előkészítésében és a koordinálásában is, a faültetés helyszínéül pedig a holtág partját választották, ahol már korábban ők is elkezdték a munkát. “Azért is a Püspökerdő mellett döntöttünk, mert itt egész évben sokan megfordulnak, valamint a nyiladék elején már korábban ültettünk néhány platánfát.” – hangsúlyozta a gondnok, aki elmondta, hogy a faültetésnek környezetvédelmi szerepe is van, továbbá szeretnék, ha a parkerdőben jól éreznék magukat a győriek. 

Az időjárás is kedvezett az ültetésnek. Fotó: N.B.

A diákok nagy örömmel dolgoztak délelőtt, hogy az összes fát elültessék. A 100 fa egy erdősort képez majd, amit emléktáblával is szeretnének megjelölni. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés