Barnusnak is boldog lesz a karácsonya

Kóka Enikő | MekliZ Fotó/Kasza Fruzsina
2022.12.22. 18:31

A Győr+ Média és a világ egyik legjobb női kézilabdacsapata, az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC összefogásában licitre bocsátott aláírt mez egy életre megváltoztathatja Barnus jövőjét. A kisfiú története nem csak a Győr+ Angyalok szívét melengette meg, hanem Hajtó Péter önkormányzati képviselőjét is.

Barnus bemutatkozó videóját már korábban közzé tettük a Győr+ Média Facebook oldalán.

Barnus extrém koraszülöttként, a 25. héten született 2015. április 18-án, mindössze 750 grammosan. A ma már hét és fél éves, halmozottan hátrányos kisfiú az egész eddigi életét végigküzdötte, több műtéten is átesett. Ma már képes stabilan ülni és mászni, valamint az édesanyjával babanyelven kommunikálni. A kisfiú számára megfelelő mozgásterápia nagyon sokba kerül, amit az édesanya jelen körülmények között sajnos nem tud megadni a kisfiának, aki folyamatos felügyeletre szorul.

Az ETO női kézilabdázói által aláírt mez, melyet a Győr+ Médiának adományoztak, mi pedig licitre bocsájtottuk, szinte egyből el is kelt. A licitáláson a legtöbb összeget Hajtó Péter önkormányzati képviselő ajánlotta a mezért, kereken 150.000 Ft-ot

„Én és a feleségem is szeretünk jótékonykodni. Amikor meghallottam a Győr+ Rádióban Barnus nevét, megnéztem a Facebook-oldalon a történetét. Úgy gondolom, hogy egy mindennapi hős, mert kitart és önmagát is próbálja fejleszteni, ezért úgy döntöttem, hogy szánok erre a célra egy összeget” – mondta Hajtó Péter.

A képviselő azt is elmondta, hogy amikor megtudta, hogy mennyire sokat jelentene a kisfiúnak a rehabilitációs tréning, úgy döntött, hogy a mezért felkínált összeg mellé még 1 millió forintot is felajánl a család számára, amiből finanszírozhatják a kezeléseket.

„A külön felajánlás teljesen ledöbbentett, meg vagyok hatódva, mert ez óriási csodát fog tenni velünk és bízom abban, hogy ez a segítség elhozza azt, hogy kézen fogva tudjunk sétálni Barnussal és egyszer azt mondja nekem, hogy „Anya” – fűzte hozzá Nagy Mária, Barnus édesanyja.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #advent | #Győr+ Angyalok | #híradó | #jótékonykodás |