Jó volt a szurkolók hangulata a Dunakapu téren

HAK Fotó: Ács Tamás
2024.06.15. 19:45

Az árvíz miatt még nem az előre meghirdetett helyszínen, a Rába parton várta a szurkolókat a kivetítő elé, hanem ideiglenesen a Dunakapu térre. Itt nézhették meg a 2024-es Európa-bajnokságon a magyarok debütáló meccsét azok, akik társaságban szeretnek szurkolni. Sajnos a győzelem nem jött össze, de a hangulatra így sem lehetett panasz.

A németországi labdarúgó Európa-bajnokság június 14-én kezdődött, s mivel a magyar csapat az A csoportba került, már a második napon bemutatkozhatott.

Június 15-én 15 órakor a svájci válogatottal mérkőzhettek meg tehát Szoboszlai Dominikék, a meccset pedig hatalmas várakozás előzte meg. Na meg árvíz, már ami a győri helyszínt illeti. Ugyanis a szurkolói teraszt a jól bevált és szeretett Rába partra tervezték, azonban a természet közbeszólt: egyelőre még nem lehetett megnyitni azt a helyszínt...

Viszont a város semmiképp sem szerette volna, ha a magyar meccsekről lemaradnak azok a szurkolók, akik társasággal szeretnek mérkőzést nézni, így ideiglenes helyszínként a Dunakapu teret jelölték meg. Itt este 21 órakor eleve lesz rendezvény, hiszen a nyárnyitó koncertet a Bagossy Brothers Company adja majd. A LED-fal tehát adott volt, s bár igaz, hogy székeket, vagy sörpadokat az esti koncert miatt nem helyezhettek ki, a szurkolók ezt cseppet sem bánták.

Szép számmal gyűltek össze a kezdő sípszóra, s bár a svájci csapat korán egyértelművé tette, hogy ezt a meccset ők fogják megnyerni, a hangulat remek volt a téren.

Amikor pedig Varga Barnabás fejese Sommer hálójában kötött ki, egy emberként ugrottak fel és örültek a magyar gólnak!

Szerdán következik a németek elleni meccs, a tervek szerint akkor már az eredeti helyszínen, a Rába parton!

Galéria: Ács Tamás

Korábbi cikkünk: