Tábornyitó

Bűn- és balesetmegelőzést tanulnak a táborozók

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.16. 10:35

Idén először bűn- és baleset-megelőzési tábort rendeznek az érdeklődő iskolásoknak, akik augusztus 16. és 19. között a győrújbaráti gyermektáborban rendőrök útmutatásával vehetnek részt színes programokon. A 20. szaktábor hétfőn, a megyei rendőr-főkapitányság Szövetség utcai bázisán nyílt meg, rendőrségi vezetők részvételével.

Hirdetés

Nagy örülök neki, hogy ilyen szép számmal érkeztek fiatalok a most induló táborba, ígérhetem nekik, hogy színes és érdekes programokon tanulhatják meg a következő napokban a bűn- és a baleset-megelőzés alapjait” – mondta az ünnepélyes megnyitón Forrai Zsolt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

Fotó: Marcali Gábor

Amikor mi fiatalok voltunk, még jóval felelősségteljesebben léptünk ki az utcára vagy ültünk biciklire, azt tapasztalom, hogy a mostani tizenévesek bátrabbak és ezzel együtt felelőtlenebbek is, ezért kell megtanítanunk már ebben a korban a legfontosabb szabályokat” – fogalmazott Nagy Ágnes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes.

„Évek óta rendezünk már bűnmegelőzési tábort a rendőrség égisze alatt és az önkormányzat támogatásával, de most először van bűn- és baleset-megelőzési a táborunk, több mint 20 iskolás érkezett, akiket különféle programokkal szórakoztatunk és tanítjuk meg nekik a két terület alapvető ismereteit” – emelte ki Majorné Bajnok Eszter, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója.

Fotó: Marcali Gábor

„Bringázás, medencézés, éjszakai túrázás és sok más érdekesség is vár a gyerekekre, akik mindjárt a tábor hivatalos megnyitóján egy ajándékcsomagot is kaptak” – tette hozzá a tábor főszervezője.

„Nagyon izgatottak vagyunk, minden program nagyon érdekesnek tűnik és biztosan új barátokat is találunk a következő napokban Győrújbaráton” – mondták a Győr Plusznak Dorka, Petra és Ákos, a tábor három ifjú résztvevője.

Fotógaléria: Marcali Gábor

Hirdetés