A motoros nyuszikra idén is sokan voltak kíváncsiak

Szerző és fotó: Havassy Anna Katalin
2024.03.30. 16:47

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is jótékonysági motoros felvonulást hirdettek Győrben a húsvéti ünnepkörre csatlakozva: minden motorost hívtak és vártak, hogy az érdeklődő gyermekeknek csokikat osztogassanak, illetve a hölgyeket meglocsolhassák.

A szervezők, Zsédely Máté és Csörnyei Balázs és a Kisalföldi Motorosok Jótékonysági Csoportjának segítségével már többször is bebizonyosodott: a motorosok szíve igencsak a helyén van! Hiszen amellett, hogy imádják a járgányukat, a közösségüket, bátran kiállnak olyan ügyek mellett, amelyben hisznek, vagy ahol segítségre van szükség. Ráadásul nem csak a bajban mutatják meg magukat, hanem a környezetükre figyelve a nagyobb ünnepek környékén is összefognak.

Így volt ez mikuláskor és most húsvétkor is. Balázsék újra összetrombitálták a környék motorosait, hogy az üzemanyag mellé csokitojással, csokinyuszival is feltankolva látogassák meg a Győrben élő gyermekeket. Hiszen Csörnyei Balázs és Zsédely Máté is apuka, így mind a ketten tudják nagyon jól, hogy a gyermekek roppant mód kedvelik az édességeket, na meg persze a motorokat is. A kettő együtt ráadásul eddig mindig telitalálatnak bizonyult.

Most sem volt ez másként: a 14 órára, a Praktiker parkolójában meghirdetett találkozóra mintegy 90 motoros gyűlt össze, hogy elinduljanak a jól bevált útvonalon, s először a Városháza teret érintve eljussanak a végcélként megjelölt Dunakapu térhez.

A Győr+ Média a Városháza előtt várta a motorosokat, akik közül sokan tényleg húsvéti hangulatban gurultak: nyuszifülek a bukósisakokon, nyuszijelmez, vagy éppen plüssnyuszik díszítették a szebbnél szebb kétkerekűeket. Örültek is nekik nagyon a kicsik és a nagyobbak is, érdeklődve szemlélték a szebbnél-szebb motorokat és nem győztek köszönetet mondani a csokikért és a közös fotókért. Igazi klassz közösségi élmény volt a belvárosi találkozási pont.

„Szeretünk motorozni, segíteni, együtt lenni és mosolyt csalni a gyermekek arcára. A mikulás és a húsvét erre pedig ideális időszak, ilyenkor tavasszal ráadásul az idő is szuper. S látjátok: hiába volt borús a délelőtt, mostanra kisütött a nap!”mondta nevetve a Győr+ Médiának Zsédely Máté, aki motorversenyzői karrierjét is újraindította nemrég. Akik ismerik, tudják: szerelmese a motorozásnak, a motoroknak, s ha segítség kell, akkor elsők közt ugrik. Csörnyei Balázzsal és a Kisalföldi Motorosok Jótékonysági Csoportjával pedig igazi ütős párost alkotnak, s ha összefognak, abból mindig valami jó kerekedik.

Március 30-án délután például ez a motoros felvonulással összekötött találkozás, csokiosztás, locsolkodás, közös fotózkodás, élménymotorozás. S ahogy őket ismerjük, folytatás következik. Ígérjük, mi akkor is ott leszünk!

Galéria: HAK

Korábbi cikkeink: