Párbaj helyett lánykérés: Lovagias ügy a Győrplusz Filmklubban

Győr+ Fotó: NFI
2024.04.05. 23:25

Hunyadi Sándor Lovagias ügy című novellájából színpadi változat és film is készült. A Székely István rendezte, 1937-es fekete-fehér magyar játékfilmet április 6-án vetítjük a Győr+ Televízióban.

A film érdekessége, hogy a főszereplőt, Virág Andort alakító Kabos Gyula, komikus játékai után, most drámai szerepben alakított zseniálisat.

A történet egy orvosi műszernagykereskedő cég alkalmazottairól szól. Virág Andor (Kabos Gyula) könyvelő odavan Gizikéért (Gombaszögi Ella), a gépírókisasszonyért, akinek viszont az ifjú Pali (Ráday Imre) tetszik. Pali egy vitát követően lekever egy pofont a féltékeny Andornak, akinek elégtételből párbajoznia kellene a fiatalemberrel. Ebből azonban nem lesz semmi: Pali beleszeret Virág lányába, Babába (Perczel Zita), és megkéri a kezét, így a történet boldog befejezéssel zárul.

A Lovagias ügy című filmet a Győrplusz Filmklub keretében a Győr+ Televízióban vetítjük április 6-án, szombaton 19.30-kor. Ismétlés április 10-én, szerdán és április 14-én, vasárnap 19.30-kor.

Tudj meg többet a kalandos életű Perczel Zitáról! A Győr+ Este műsorában a nagy szenvedélyeket megélő művésznőről Sztankay Ádám újságíró mesélt.

Kapcsolódó témák: #film | #Győrplusz Filmklub | #mozi | #szórakozás |