Mellbedobással győz a Csöpi-csapat

Iván Gábor Fotó: A filmből
2023.12.06. 20:46

Az Ötvös-Csöpi filmek negyedik része a Hamis a baba, mely 1991-ben, a bemutatás napjaiban mintegy 97 ezer embert vonzott a mozikba. Ezzel minden idők magyarfilm premier-nézőcsúcsát állította fel.

A történet szerint a szétszórt és hebehurgya Kardos doktor – akivel ilyen ritkán fordul elő –, sikeres piaci razziát tart, mely során kábítószerneppereket fülel le. A vallomásokat gyilkosság követi, mely újabb nyomozati szálat indít útjára. A csempészek egy narancsszállítmányt és egy német jótékonysági árverést felhasználva juttatják el az árut Athénból Münchenbe.

Kardos tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer ügyét. Segítség kell neki.

Így hát jön az időközben rendőrségtől kirúgott Csöpi, immáron magánnyomozóként, és kis barátjával, a 8 éves Ricsivel, no meg a cél érdekében minden báját bevető Bögyös Macával lerántják a leplet a rendkívül agyafúrt és trükkös drogcsempész bűnözőkről. Csöpit nem állíthatja meg senki és semmi a nyomozásban. Röpködnek a gyilkos poénok és nagyobbnál nagyobb pofonok.

A Hamis a baba c. filmet a Győrplusz Filmklub keretében a Győr+ Televízióban vetítjük december 9-én 19.30-kor. Ismétlés december 13-án és 17-én 19.30-kor.

Kapcsolódó témák: #film | #filmklub | #mozi | #ötvös csöpi |