Hirdetés
Előke és kávéfőző is érintett

Veszélyes termékeket hívnak vissza

Fotó: Pixabay
MTI
2019.09.30. 09:28

A Lidl áramütés veszélye miatt kávéfőzőt, míg az IKEA egy partedlit hív vissza.

Hirdetés

Áramütés veszélye miatt visszahívja Silvercrest Eszpresszó kávéfőző SEMS 1100 A1 termékét a Lidl áruházlánc; a termék alján az IAN 313486 nemzetközi cikkszám látható.

A kifogásolt termék

A cég honlapján olvasható közlemény szerint a Kompernass Handelsgesellschaft mbH elővigyázatosságból hívja vissza ezt a termékét, ugyanis gyártási hiba miatt egyes termékeknél nem zárható ki az áramütés veszélye. A cég arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják tovább a kávéfőzőt.

Hirdetés

A kifogásolható kávéfőző a Lidl Magyarország üzleteiben 2019. június 17. és 2019. július 31. között volt kapható.

Az üzletlánc arra kéri vásárlóit, ne használják a terméket, azt bármelyik üzletbe visszavihetik. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a Silvercrest Eszpresszó kávéfőző SEMS 1100 A1 (IAN 313486) terméket érinti, a Silvercrest márka további termékeire, illetve a Lidl más termékeire a visszahívás nem vonatkozik – közölte a Lidl.

Az IKEA Matvra kétdarabos, kék-piros előkéjét hívja vissza, mert lejöhet a patentja, amely lenyelve fulladást okozhat.

A kifogásolt termék

Az Ikea hétfő reggeli közleménye szerint arra kérnek minden vásárlót hogy haladéktalanul vigye vissza a terméket bármelyik Ikea áruházba, ahol azonos funkciójú másik termékre cserélheti vagy visszakaphatja a termék teljes vételárát.

A visszavételhez nincs szükség a vásárlást igazoló nyugtára. A szintén Matvra nevű, gyümölcs- és zöldségmintás, zöld/sárga partedlik használata biztonságos, mivel azok más anyagból és másként készültek.

Kapcsolódó témák: #egészség |
likeold
a fb oldalunkat