Sport & Balance

Új taggal bővült a szakmai stáb

Győr+
2021.11.29. 12:46
Hirdetés

Továbbra is a megszokott színvonalon várja a sportolni vágyókat, a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ Győrben. Ráadásul a szakmai stáb új taggal bővült, hiszen csatlakozott hozzájuk Vitéz Márton, a Széchenyi István Egyetem testnevelő tanára, valamint az ETO SZESE férfi kézilabdacsapatának erőnléti edzője.

Mint oly sok esetben, Vitéz Márton életében is meghatározó volt a gyermekkor, hiszen édesanyja testnevelő tanár, és edzőként is dolgozott. Édesapja szintén a mai napig sportol, így nem volt kérdés, hogy ő is a sport útjára lép. „Általános iskolában már kézilabdáztam és ezzel párhuzamosan fociztam is. Hetedik osztályos voltam, amikor a kézilabdát választottam, amit versenyszerűen űztem” – idézi fel emlékeit a Sport & Balance szakmai stábjának új tagja.

A sport olyannyira meghatározta mindennapjait, hogy úgy határozott, az érettségi után a Testnevelési Egyetemen tanul tovább. „Testnevelő-gyógytestnevelő szakon végeztem, és az egyetemi évek alatt még jobban megerősödött bennem a gondolat, hogy jó helyen vagyok. Ahogy édesanyámtól láttam, úgy szeretném átadni másoknak a sport szeretetét.”

Vitéz Márton elsősorban a preventív szemléletmódot képviseli edzőként, ami azt jelenti, hogy különösen hangsúlyos a sérülések megelőzése. „Fontos, hogy a sportolókkal megtanítsuk a helyes mozgást, aminek segítségével szilárd alapokat építhetünk. Fontosnak tartom továbbá, hogy kijavítsuk a hibákat, mert így a sportoló folyamatosan kap visszajelzést és megerősítést” – magyarázza az ETO SZESE erőnléti edzője.

És hogy mire számíthatunk egy általa vezetett edzésen? „A funkcionális edzések alapelvét követem. Mike Boyle amerikai erőnléti edző a példaképem, és azt a fajta rendszert alkalmazom, amit ő képvisel.”

Ha tehát fejlődni szeretnénk, vagy egy sérülésből térnénk vissza a sport világába, a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ, valamint Vitéz Márton kitűnő választás lehet.

Elérhetőség:
SPORT & BALANCE
Sportrehabilitációs és Terápiás Központ
+36 20 340 4780
facebook.com/sportandbalance.gyor

(x)

Kapcsolódó témák: #edzés | #életmód | #sport |