Hirdetés

Trükkös lopások ellen kampányolt a rendőrség

Fotó: police.hu
police.hu
2019.10.17. 17:13

A rendőrök az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel ismételten a magyar és a külföldi utazók figyelmét Mosonmagyaróvár térségében.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen szervezett figyelemfelhívó kampányának célja a trükkös módszerrel elkövetett lopások megelőzése volt.

A bűnmegelőzési szakemberek az akciót 2019. október 16-án az M1-es autópálya Arrabona, Lébényi és a Hanság pihenőkben tartották meg.

Hirdetés

A rendőrök felhívták az utazók figyelmét az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekre. A közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon, trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzésének lehetőségeiről. Munkatársaink a téma kapcsán többnyelvű információs füzetet adtak át a gépjárművezetőknek, illetve a rendőrségi Mobil Bűnmegelőzési Centrum elnevezésű kisbusz felszerelései közül, különböző célú vagyonvédelmi eszközöket tekinthettek meg.

Fotó: police.hu

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

– Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!
– A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.
– A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!
– Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
– Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat