Több ezer kajakost várnak péntektől Győrbe

Szigeti Sándor Fotó: MKKSZ
2023.05.25. 20:09

Május 26-28. között a Mosoni-Dunán rendezik a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot, amelynek hagyományosan Győr ad otthont. Az ország legjobbjaival idén is az Aranyparton találkozhatunk.

Két helyszínen, rekordszámú résztvevővel rajtol el az idei megmérettetés, amelyre több mint 2400 nevezés érkezett. Nem csupán az óriási mezőnyt, hanem a kísérőiket is Győrbe várjuk ezen a hétvégén– mondta el a Győr+ Média kérdésére Weisz Róbert.

A gyerektől a felnőtt kategóriáig bezárólag a Mosoni-Dunán zajlanak a versenyek péntektől vasárnapig, itt 86 egyesület összesen 2111 versenyzője száll hajóba. Ezzel párhuzamosan a Mosoni-Duna holtágában lesz a masters és a parakenu maraton magyar bajnokság, további 301 indulóval – tette hozzá a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

A júliusi horvátországi Eb-re is kvalifikáló 2023-as Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon összesen 168 győri sportoló áll rajthoz, a többi között Csay Renátának, Czéllai-Vörös Zsófiának, Boros Adriánnak, Kolozsvári Brúnónak és Varga Olivérnek szurkolhatunk.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #maraton |