Hirdetés
Csütörtöki mérleg

Megyei összesítő

Illusztráció: Marcali Gábor
Police.hu
2020.01.24. 11:52

Az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel, és 11 anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Győr-Moson-Sopron megye területén.

Hirdetés

Győrben, a Cuha utcában közlekedett egy Mazda típusú gépkocsi vezetője 2020. január 23-án 18 óra 40 perckor. Haladása során a Cuha utca és a Lajta utca kereszteződéséhez érve – jobbra kanyarodása közben – nem biztosított elsőbbséget a gyalogátkelőhelyen átmenni szándékozó asszonynak, és járműve elejével elütötte őt. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Fotó: Police.hu

Ugyanazon a napon a délutáni órákban egy járművezető haladt a Tihanyi Árpád úton, az Erfurti út felől az Ifjúság körút felé. Közlekedése során a Tihanyi út mögötti szervizútra kanyarodott jobbra, azonban manővere közben nem biztosított elsőbbséget az úttest melletti kerékpárúton egyenesen haladó kerékpárosnak, így elütötte őt. Az ütközés következtében a biciklis megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Hirdetés
Fotó: Police.hu

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Győrben a 813-as számú úton, szintén 2020. január 23-án 22 órakor. Egy 30 éves dél-koreai férfi közlekedett személygépkocsival az 1-es számú főút felől, a 14-es számú főút irányába. Haladása során – egy körforgalomba behajtva – a nedves útfelületen járműjével megcsúszott, és a középszigetre felhajtva két táblának is nekiütközött.

Fotó: Police.hu

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Mosonmagyaróváron, az Árpád utcában, 2020. január 23-án 18 óra 55 perckor. Egy 31 éves helybéli férfi közlekedett személygépkocsival a Bakó út irányába. Az Árpád utca és a Hunyadi utca kereszteződéséhez érve – a jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva – nem biztosított elsőbbséget egy Szent István út irányába közlekedő autónak, amelynek következtében összeütköztek. Ezt követően az egyik gépkocsi kidöntötte az Elsőbbségadás kötelező közlekedési táblát.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: Police.hu

Sopronban okozott anyagi kárral járó közlekedési balesetet egy helyi férfi 19 óra 43 perckor, mikor tolatás közben nekiütközött egy másik, szabályosan várakozó gépjárműnek. A szemle során alkoholmérő készüléket alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: Police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

Kapcsolódó témák: #baleset | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat