Hirdetés

Rendőri ellenőrzést tartottak

Fotó: Police.hu
police.hu
2019.10.22. 15:53

Fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök a 81-es számú főúton.

Hirdetés

A Komárom-Esztergom, a Győr-Moson-Sopron, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai hajtottak végre közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzést a 81-es főúton 2019. október 22-én.

A demonstratív rendőri jelenlét célja az volt, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a közlekedési szabályok betartására, ezzel megelőzve a közúti közlekedési balesetek bekövetkezését.

Hirdetés

A 81-es számú főút jelentős teherforgalmat bonyolít le, főként Székesfehérvár-Kisbér-Győr útirányon keresztül. A Nemzeti Közlekedési Hatóság Kisbér Üzemmérnökségének munkatársai az elmúlt évekhez képest közel 150%-os teherfogalom növekedést tapasztaltak ezen az útszakaszon.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a  balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, toleranciát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

A 81-es számú főúton történt balesetek bekövetkezéseinek okai között elsősorban a sebesség nem megfelelő megválasztása, illetve az előzés szabályainak megszegése a jellemző. Az egyenruhások az ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordítottak a súlyos közlekedési szabályszegők, ezen belül a sebességtúllépők és a záróvonalon előzők kiszűrésére. Hangsúlyt fektettek emellett a külföldi gépjárművezetők által elkövetett szabálysértések ellenőrzésére is.

Figyeljünk oda egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat