Minerva: A tanulási alternatíva

Győr+
2023.09.08. 15:21
Hirdetés

A Minerva fő tevékenysége a 7–8. osztályos tanulók felkészítése a felvételire, ami egy megismételhetetlen megméretés matematikából és magyarból. Ilyen oktatási szolgáltatás Győrben gyakorlatilag nincs is több. A sikertelen érettségi vagy nyelvvizsga javítható, ismételhető, de ez nem.

Ennek ellenére nem minden családban fordítanak a középiskolás felvételire kellő figyelmet, noha a gyerekek jövőjét alapvetően befolyásolja. Persze a szülők felelőssége a döntő abban, hogy bekerül-e egy kisdiák az álmai iskolájába. Nekik kell tehát az erre való felkészülésére odafigyelni.

Sajnos a matematikát és a magyart szinte sehol nem tanítják csoportbontásban, és ez igaz a felvételi felkészítő órákra is. Pedig igazán hatékonyan csak így lehet tanulni.

Mi a megoldás? Heti rendszerességgel eljárni egy felkészítő képzésre. Egy olyanra, ahol a tanulás élményként élhető meg, ahol nem kell stresszelni. Nem kell a többi tanuló előtt szerepelni, nincs kudarc, csak sikerélményre, biztatásra és jutalomra számíthatnak a gyerekek. Még a tanárral szembeni stressz sincs, mert a gyerekek kiscsoportban dolgoznak. Ugyanakkor jut mindenkire elég idő, mert maximum 4-6 diák van egy-egy csoportban. Ez teszi lehetővé a kedvező árat is. A tanár folyamatosan jár körbe, és a saját tempójában haladó gyerekek munkáját figyelemmel kíséri. Ami jó, azt kipipálja, ha valaminél elakad valaki, akkor neki segítséget nyújt. A közös problémát megbeszélik. A kapott pipák alapján pedig szinte minden órán lehet jutalomra is számítani. De jutalom jár egy-egy könyv elolvasásáért is, ami persze jótékony hatással van a szövegértésre, és tudjuk, hogy a mai gyerekeknek ez a legnagyobb problémája. Vannak koncentrációs és stresszoldó gyakorlatok is.

A felvételire felkészítést legjobb már 7. osztályban elkezdeni, hogy tényleg ki lehessen hozni a gyerekekben lévő maximumot, és kellő jártasságuk alakuljon ki a feladatok megoldásában. No és persze, hogy ne stresszeljenek.

Mi ezekben segítünk. A rendszer hatékonyságát a Minervánál tanuló gyerekek felvételi eredményei igazolják.

www.min-ta.hu

(x)

Kapcsolódó témák: #Győr | #Minerva | #tanulás |