Hirdetés
Győri Filharmonikus Zenekar

Kínából érkeztek a szájmaszkok

Fotó: GYFZ
Győr+
2020.09.14. 10:13

Egészen elképesztő mennyiségű, mintegy 2130 darab szájmaszk érkezett Kínából a Győri Filharmonikus Zenekar részére.

Hirdetés

A nem mindennapi küldemény feladója a társulat korábbi tagja, a Pekingben élő Xu Dingli volt, aki magyar barátainak, volt kollégáinak 2130 darab szájmaszkot vásárolt, ezeket postára adta, a jótékony akció költségét pedig teljes egészében magára vállalta. A kínai küldemény a legjobbkor érkezett, az évadnyitó társulati ülésen már ki is osztották a zenekar tagjai közt.

Magánszemélytől eddig még nem érkezett ilyen nagylelkű felajánlás. A Kínai Filharmonikus Zenekar művésze, Xu Dingli még tavasszal vette fel a kapcsolatot Győri Filharmonikus Zenekarral, egészen zavarba ejtő ötletét, komoly anyagi áldozattal járó segítségnyújtását a társulat nagy-nagy hálával fogadta.

Hirdetés

„Zenekarunk valamennyi tagja meghatódott volt kollégájuk, Dingli figyelmességétől. Ez a felajánlás is a Győri Filharmonikus Zenekar társulatának összetartását jellemzi, ezért is az ország egyik legjobb zenekara a győri, mert ilyen emberi kapcsolatok működnek benne” – mondja büszkén a társulat igazgatója, Fűke Géza.

A múlt heti Nyáresti koncert előtt készült közös maszkos fotóval, a zenekar jókívánságaival mondtak köszönetet Xu Dinglinek, aki a távoli Pekingből is figyelemmel kíséri volt kollégái, barátai sorsát. Jelen pillanatban is a legfontosabb, hogy továbbra is kiemelten figyeljünk a higiéniára, viseljünk szájmaszkot magunk és mások egészségének védelmében.

fotó: Győri Filharmonikus Zenekar

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Filharmonikus Zenekar |
likeold
a fb oldalunkat