Hirdetés

Huawei támogatás a kórháznak és az egyetemnek

Győr+
2019.11.29. 16:19

"1000 Álom" néven Győrben indította útjára a Huawei Technologies az új magyarországi társadalmi felelősségvállalási programját. Ennek keretében a győri kórháznak és az egyetemnek infokommunikációs, digitális eszközöket adományozott.

Hirdetés

Petz Aladár Megyei Oktatókórház Gyermekosztályán tartott ünnepségen William Wu, a Huawei Technologies Hungary igazgatója bejelentette, hogy a gyermekosztály húsz tabletet kap, az egyetemet pedig kétszáz digitálisan letölthető oktatási anyaggal segítik a mérnökképzésben.

Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, dr. Tamás László a Petz-kórház főigazgató-főorvosa, dr. Niederland Tamás gyermekgyógyászati szakmacsoport vezető-helyettes főorvos és dr. Horváth András, a Széchenyi-egyetem rektorhelyettes mondott köszönetet a Huaweinek a támogatásért.

Hirdetés

A kórház képviselői azt emelték ki, hogy a beteg gyermekek számára a tabletek nem csak a kórházi napokat könnyíti meg, hanem oktatási anyagokkal a betegségekre is fel tudják készíteni őket, például egy asztmás kisgyereket arra, hogy lássa el magát.

Kara Ákos és dr. Horváth András pedig azt emelték ki, hogy a kínai techóriás és a győri egyetem stratégia partnerek, ennek jegyében oktatók és hallgatók járnak kínai tanulmányúton, s az együttműködés mindkét fél érdekeit szolgálja. Az egyetem kiváló mérnököket tud kibocsájtani, akik adott esetben a Huaweinél állhatnak munkába.

William Wu, a Huawei Technologies Hungary igazgatója elmondta a rendezvényen, öt év alatt öt gyermekosztályt és öt egyetemet támogatnak az 1000 Álom program keretében.

Szerző: Koloszár Tamás
TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri kórház | #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat