Hirdetés
dr. Suhai Ferenc

Gyászol a Széchenyi István Egyetem

Fotó: Széchenyi István Egyetem
Győr+
2020.02.10. 16:34

Elhunyt a közlekedésgazdaságtan rendszerváltó oktatója.

Hirdetés

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 79. évében elhunyt dr. Suhai Ferenc ny. főiskolai tanár, a Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékének egykori oktatója. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. február 13-án, csütörtökön 12 órakor lesz engesztelő szentmisével egybekötve a győri Szentlélek templomban.

Dr. Suhai Ferenc 1969. szeptember 16-tól Szegeden, a jogelőd Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Vasúti Közlekedési Tagozatánál kezdte oktatói pályáját, s 2006. december 31-ig a Győri Egyetemen gazdasági tárgyakat, ismereteket tanított a hallgatóknak. Az utóbbi évtizedekben teljesedett ki ismeretátadó tevékenysége: közlekedésgazdaságtant, gazdaságföldrajzot oktatott közlekedésmérnök- és logisztikus mérnök-jelölteknek.

Hirdetés

Közéleti szerepvállalása a rendszerváltás éveiben teljesedett ki. Gazdasági munkaközösséget hozott létre a kollégái által végzett szociológiai felmérések elemzéséhez. A KTMF főiskolai kisszövetkezet, s annak hallgatói csoportjának megalapítása – a Széchenyi Alumni Magazin számára készült életút interjú szerint – e témában az első hazai kezdeményezés volt. Részt vett a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium ágazati célprogramjainak kidolgozásában, a közlekedés ár- és értékviszonyainak elemzése volt a témája. Közreműködött a közúti úthálózat felmérése, minőségi elemzése országos programjában is. Szorgalmazta a rugalmas árrendszer bevezetésének kidolgozását a Budapesti Közlekedési Vállalatnál.

A rendszerváltáskor politikai szerepet a Magyarországi Szociáldemokrata Párt megyei hálózatainak kialakításában vállalt. A megyei mellett az országos vezetőségnek  is tagja lett, s volt országgyűlési képviselő-jelölt, s a megyei szervezet vezetői tisztségét is betöltötte. Emlékét megőrizzük!

Nyugodjon békében.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #gyász | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat