Hirdetés
Járványhelyzet

Érkezik a Moderna-vakcina hazánkba

Győr+
2021.01.11. 13:32

Február 1-ig meghosszabbították a védelmi intézkedéseket, ezért továbbra is hatályban maradnak a korlátozó rendelkezések.

Hirdetés

Kiss Róbert, a védekezésért felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese emlékeztetett rá, hogy a kormány február 1-ig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. Elmondta azt is, hogy a hétvégén a maszkviselés szabályainak megsértése miatt 610 ember ellen intézkedtek a rendőrök.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt az elmúlt három napban a tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken 18 esetben jártak el a hatóságok. Pénteken egy Somogy megyei büfét zárattak be, ahol vendégeket szolgáltak ki. Szombaton pedig egy 20 fős házibulinak vetettek véget Budapesten, a XIII. kerületben, ahova eredetileg csendháborítás miatt hívtak rendőrt.

Hirdetés

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője először a napi koronavírussal kapcsolatos adatokat ismertette. emlékeztetett rá, hogy zajlik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak oltása. A 79 ezer ember beoltására érkező eddigi vakcinamennyiség gyakorlatilag fel lett használva – jelentette ki. Tájékoztatott arról is, hogy kedden újabb szállitmány érkezik a Pfizer vakcinájából (39 ezer embernek elegendő), és először kap hazánk a Moderna oltásából is (3600 főre valót).

Galgóczi Ágnes kiemelte, hogy mindkét vakcina mRNS-technológiával készült, és hangsúlyozta, hogy a felhasználásukkal kapcsolatban lényeges különbség nincs a két vakcina között..

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat