Veszprém-Szeged kupadöntő lesz Győrben

MTI Illusztráció: Pixabay
2023.04.08. 15:50

A címvédő Veszprém után a bajnok Szeged jutott döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 38-26-ra legyőzte a Dabast az elődöntőben, a győri négyes döntő szombati játéknapján.

 A szegediek közül Luka Stepancic, a dabasi keretből Zdolik Bence hiányzott.

A Dabas a 13. percig remekül tartotta magát (7-7), és egy ideig még a folytatásban is jól helyt állt a bajnoki címvédővel szemben, amelyben Bodó Richárd és Rosta Miklós termelte a gólokat (12-9). Az első félidő második felében támadásban és védekezésben is egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ennek köszönhetően már hét gól volt a Szeged előnye a szünetben.

A Dabas az első után a második felvonásban is próbálkozott – a kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal, de nem járt sikerrel, sőt a különbség tovább nőtt. A szegediek kevesebbet hibáztak, a 39. percben már tízzel vezettek, ennek köszönhetően némileg rápihenhettek a Veszprém elleni, vasárnapi döntőre.

OTP Bank-Pick Szeged – Dabas KC 38-26 (20-13)

Rosta Miklós nyolc, Bodó Richárd hat góllal, Mikler Roland 13, Mirko Alilovic három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Zlatko Horvat nyolc alkalommal talált be, Nagy Tibornak öt, Pallag Péternek hat védése volt.

Korábban a Veszprém – Tatabánya mérkőzésről írtuk:

A bakonyiak közül Omar Jahja, a négyes döntőbe 2017 után bejutott Tatabánya keretéből Topic Petar és Bodnár Ádám hiányzott.

Tombor Csaba tatabányai vezetőedző már a hatodik percben időt kért, mert játékosai nem boldogultak az ellenfél remekül működő védekezésével (3-1). Támadásban nem teljesített tökéletesen a címvédő, de erre nem is volt szüksége, mert hatékony védekezésére és Vladimir Cupara védéseire alapozva így is növelte előnyét (6-2). A folytatásban némileg visszazárkózott a Tatabánya, egyenlítenie azonban nem sikerült, mert – ellenfeléhez hasonlóan – két büntetőt is kihagyott. Bár Székely Márton is egyre jobban védett, de a szünetben a Veszprém 11-9-es előnyben volt.

Tombor Csaba a második félidőben már három és fél perc után időt kért (14-10), ám a bakonyiak Nedim Remili vezérletével tovább növelték a különbséget. A 43. percben már húsz rontott lövésnél tartottak a tatabányaiak, így nem volt esélyük szorossá tenni az állást. A továbbra is jól védekező Veszprémnek nem kellett teljes erőbedobással játszania, így is magabiztosan, négy találattal győzött.

Telekom Veszprém-MOL Tatabánya KC 26-22 (11-9)

Andreas Nilsson hat, Dragan Pechmalbec öt, Bjarki Már Elísson négy góllal, Vladimir Cupara 19 védéssel – 46 százalékos hatékonysággal – járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Székely Márton 12, Nagy Benedek öt védéssel, Vilovski Uros, Győri Mátyás és Ancsin Gábor négy-négy találattal zárt.

A további program:
a 3. helyért Tatabánya-Dabas: 14.15
döntő 17.00

Kapcsolódó témák: #Győr | #kézilabda | #Magyar Kupa |