Hirdetés

Egy nap alatt 6 elfogás

illusztráció: pixabay
police.hu
2019.10.17. 20:35

A rendőrök 24 óra alatt 6 férfit fogtak el kábítószer birtoklása vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt Győr-Moson-Sopron megyében.

Hirdetés

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 16-án 22 óra 40 perckor egy 23 éves és egy 32 éves helybéli férfit igazoltattak a városban.  A rendőri ellenőrzéskor mindkét férfi elismerte, hogy kábítószert fogyasztott, majd egyikük a ruházatának zsebéből, 3 darab alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér port adott át önként a járőröknek. A férfiakat elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami mindkettőjük esetében pozitív értéket mutatott. A nyomozók a két helybéli fiatalembert kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

Ugyanazon a napon a rendőrök a soproni kórházban intézkedtek egy 48 éves fertőszentmiklósi férfival szemben, mivel az intézményben történt ellátása során, a személyes dolgai között kábítószergyanús, alufóliába csomagolt növényi törmeléket és fehér színű port találtak, amiket lefoglaltak. A férfival szemben alkalmazott drogteszt THC-ra pozitív értéket mutatott, ezért őt a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

Hirdetés

Az egyik győri üzemanyagtöltő állomás közelében igazoltattak a rendőrök egy 31 éves mosonmagyaróvári járművezetőt, valamint a gépkocsiban utasként tartózkodó 20 éves, szintén mosonmagyaróvári férfit. Az intézkedők átvizsgálták a sofőr és utasa ruházatát, illetve csomagjaikat is. Ennek során a járművet vezető férfi pénztárcájában kábítószergyanús fehér port, míg az autó bal első tárolójában alufóliába csomagolt növényi törmeléket találtak, az utas ruházatában pedig egy őrlőre, valamint szintén kábítószergyanús növényi törmelékre bukkantak, amiket lefoglaltak. Mindkét személyt elfogták, majd előállításukat követően velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami a sofőr esetében amfetaminra, metamfetaminra, és THC-ra, míg az utas vonatkozásában THC-ra pozitív eredményt mutatott.

Szintén a győri járőrök ellenőriztek a belvárosban egy 25 éves helybéli fiatalembert, akinél a ruházat- és csomagátvizsgálás alkalmával találtak kábítószergyanús növényi származékot, valamint nadrágjának bal oldali zsebéből több kábítószergyanús tabletta is előkerült. Az anyagokat lefoglalták. A férfi a helyszínen elismerte, hogy korábban kábítószert fogyasztott, ezért őt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott drog gyorsteszt pozitív értéket mutatott.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói mindhárom elfogott férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat