Czéllai-Vörös Zsófia 2025-ig biztosan folytatja

Szigeti Sándor kajakkenusport.hu
2023.02.12. 18:31

A 2025-ös győri kajak maraton világbajnokságig biztosan folytatja a versenyzést a Graboplast Győri VSE kiválósága, Czéllai-Vörös Zsófia. A mindig mosolygós kajakosra rátalált a szerelem, egy éve kötötték össze életüket klubtársával, Boros Adriánnal.

Mindig kajakos akartál lenni?

Anyu és apu is kajakozott egyetemista korában, hétéves voltam, amikor először szálltam hajóba. Amikor Győrbe költöztünk, hamar a vízi telepen találtam magam, és megtetszett ez a közeg. Kislányként állatorvos szerettem volna lenni, de nem bírom a vér látványát, így maradt a sport.

És miért éppen a maraton szakág?

2013-ban még sprint számban indultam a kanadai világbajnokságon, de aztán beiratkoztam a győri Széchenyi István Egyetem kereskedelem és marketing szakára. Kinyílt előttem a civil élet, amit egyszerűbb volt összehangolni a maratonnal.

Hogy sikerült a tavalyi éved?

Párosban Csay Renivel mindent elértünk, amit lehetett. Mondom ezt úgy, hogy a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is „csak” másodikak lettünk, de szerintem a maximumot nyújtottuk, mindent kihoztunk magunkból. Az egyes viszont hatalmas csalódás volt. A világbajnokság nem úgy jött össze, ahogy terveztem, a világjátékokról pedig lecsúsztam. Azért egy szépen csillogó bronzérmet az Eb-n szereztem, az volt a szépségtapasz.

Czéllai-Vórös Zsófia és Boros Adrián

És a magánéletben?

Ott nagyon jól alakultak a dolgok. Tavaly májusban összeházasodtunk a párommal, Boros Adriánnal, aki szintén Győrben kajakozik. Három éve alkotunk egy párt, és úgy döntöttünk, összekötjük az életünket. Vettünk egy házat a Tolna megyei Németkéren. Hétközben Győrben készülünk, hétvégén Tolnában élvezzük a vidéki életet.

Mit tervezel idénre, illetve hosszabb távon?

2025-ben Győrben rendezik a kajak maraton világbajnokságot, addig egészen biztosan folytatom. Utána jöhet a baba, Adriánnal szeretnénk családot alapítani. Idén az országos bajnoki címemet mindenképpen szeretném megvédeni, és cél az is, hogy javítsak a világversenyeken tavaly elért helyezéseimen.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu |