Hirdetés
Fokozott rendőri jelenlét

Biztonságban a temető környékén

Fotó: Győr+ Archívum
police.hu
2019.10.29. 20:30

Megyénk rendőreit az ünnepek idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset.

Hirdetés

Mindenszentek és halottak napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk, sokszor otthonunktól távol nyugvó halottaink sírjaihoz utazva.

Közútjainkon ez az időszak – különösen a 2019. október 29. és november 4. között – az átlagosnál is nagyobb veszélyt rejt a közlekedők részére. A forgalom sűrűsége a többszörösére nő, a sírkertek közelében torlódások, közlekedési dugók alakulhatnak ki. A parkolási nehézségek miatt a járművezetők hamarabb elveszítik türelmüket, amik kisebb koccanásokhoz vezethetnek.

Hirdetés
Fotó: Police.hu

Az ünnepi időszakra tekintettel az autópályákon, autóutakon, valamint a temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, amely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul.

Annak érdekében, hogy az ünnepi időszak balesetmentesen teljen el, az alábbiakra hívjuk fel a közlekedők figyelmét:

Akik gépkocsival kelnek útra, már az utazás előtt ellenőrizzék autójuk műszaki állapotát. Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe.

Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fordítsanak fokozott figyelmet a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépőkre.

Fotó: Police.hu

Kérjük a közlekedőket, hogy a hosszú hétvége során legyenek körültekintők, tartsák be a közúti előírásokat, s a lassúbb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket, számítsanak a hosszabb utazási időre!

A gépjárműforgalom mellett, nagyobb számban és csoportokban is közlekednek a közutakon kerékpárosok és gyalogosok. Kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljük el a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, illetve egy nyomon haladó járműveket.

Ügyeljen értékeire is!

Táskáját, csomagját ne hagyja őrizetlenül a sírok között, vagy jól látható helyen a parkolóban hagyott autójában.

Gépkocsija lezárt állapotát ellenőrizze, mielőtt azt magára hagyja, ne csak a megszokott napi rutin szerint a táviránytó gombjával zárja azt le.

Kapcsolódó témák: #gyász | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat