Hirdetés
A képzőművészek szemével

Angyalok, emberek, teremtés

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.11.06. 14:59

Malasits Zsolt festményei, egyedi grafikái és Lipovics János kerámiái, porcelánjai és bronz kisplasztikái láthatók a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara aulájában rendezett tárlaton.

Hirdetés

Az ART WORLD Hungary Egyesület és a Művészetről – Mindenkinek Art World Akadémia ötödik eseményét rendezték november 5-én, ahol a „3 Kéz Művészcsoport” mutatkozott be. Rovács Jolanta, az egyesület vezetője felidézte a nyolc évvel ezelőtt alakult civil szervezet létrejöttét, melynek célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a helyi alkotóknak, megmutassa a magyar alkotóművészet értékeit, nemzetközi kurzusokat, kiállításokat, művésztalálkozókat szervezzen.

„Célunk – a barátság és a pozitív értékek erősítése – a művészet erejével. A kép sajátos kifejezési világa mindenki számára érthető, ezért a képzőművészet képes a különböző kultúrákat, embereket is összehozni, lehetővé teszi, hogy eszmét, gondolatokat, érzéseket cseréljenek, szavak nélkül is.” – emelte ki Rovács Jolanta.

Hirdetés

Lipovics János és Malasits Zsolt, a “3 Kéz Művészcsoport” alapítói autonóm alkotók, akik sok közös ponttal rendelkeznek. A klasszikus értékek, a művészet és egymás tisztelete barátságuk alapja. A kamarakiállításon is kiderült, mindkét alkotót ugyanazok a gondolatok foglalkoztatják, hasonló témában ugyanazon értékek mentén dolgoznak, ugyanazon eszmeiséget vallják.

Malasits Zsolt a kevesebb több alapon válogatta össze festményeit a tárlatra. Olyan képeket hozott, melyek vagy méretük, vagy hangulatuk miatt ritkán láthatók tematikus kiállításon. Az alkotásokon három alaptechnikát mutat be, a vászonra festett akril, a kézműves papírra készült olaj, és a számára új, komputer technológiával előállított műveket.

Lipovics János ezúttal a számára kedves portréit állította ki: Szent László mellszobrát, melynek eredetije Fertőszentmiklóson látható, valamint Szent István, II. Rákóczi Ferenc, Gróf Andrássy Gyula és Zsolnai Vilmos portréját. Láthatók még egyedi kerámiái, porcelánjai is.

A kiállítás november 29-ig, munkanapokon 9-17 óra között látogatható.

Szerző: Földvári Gabriella
TV-szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #kiállítás | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat