Hirdetés

A közösségi, értékalapú bankolást hozta el Győrbe a MagNet Bank

Fotó: Győr+
Győr+
2022.09.16. 11:09
Hirdetés

Jelentős változás zajlott le idén nyáron a nyugat-magyarországi bankpiacon. Hosszú működés után megszűnt a Sopron Bank, amelynek fiókhálózata beolvadt a MagNet Magyar Közösségi Bank Pest megyei fiókhálózatába. Ennek megfelelően Győrben is megjelent széles szolgáltatási körrel a közösségi, értékalapú bankolás szemléletének erősítését kiemelten kezelő, száz százalékig magyar magántulajdonban lévő pénzintézet.

Hirdetés

A bizonytalan gazdasági környezetben és az előttünk álló időszakban a társadalmilag felelős befektetés az, ha képesek vagyunk közösségként gondolni magunkra. Az, hogy tudjunk, merjünk felelős, hosszú távon is fenntartható döntéseket hozni most fontosabb, mint valaha. Ebben szeretnénk mi Győrben biztos pont lenni az itt élők számára. A MagNet olyan bankként végzi tevékenységét, ahol az embereket, a bolygót a profitérdekek elé helyezik, és ezt a felelős bankolást különleges ügyféljogok biztosítják nálunk.” – mondta Takács Gábor, a Magnet Bank vállalati központ vezetője.

A szakember hozzátette, hogy a MagNet ügyfelei minden évben – idén éppen a napokban, a szeptember 13-val induló Közösségi Adományozási Program rendelkezési időszakában – maguk rendelkeznek arról, hogy a bank éves nyereségének 10 százalékával melyik civil szervezetet kívánják támogatni. A hat hetes rendelkezési időszak alatt közel 50.000 ügyfél összesen 61.000.000 forint sorsáról dönt. Minden felhasználó maga állíthatja be a MagNet Netbankban, hogy a közel 50 szervezet és ügy közül melyiket szeretné megsegíteni a rá eső nyereségrésszel. Ez a lehetőség természetesen már automatikusan érvényes a Sopron Banktól átvett ügyfelekre is, akik számára ugyanazon szolgáltatások érhetőek el a pénzintézetnél, mint a most csatlakozó új betéteseknek.

Takács Gábor hangsúlyozta, hogy a MagNet Bank, az Év társadalmilag felelős bankja örökös kitüntetés birtokosaként, illetve az Értékalapú Bankok Nemzetközi Szövetsége (GABV) egyetlen magyar tagjaként immár Győrben is az ügyfeleivel közös, aktív társadalmi felelősségvállalásra és a környezet tudatos fejlesztésére törekszik. Szemléletük szerint ez csak úgy lehetséges, ha a MagNetet választók maguk alakíthatják a pénzüket érintő döntéseket. Ennek része a jelenleg zajló Közösségi Adományozási Program, de ehhez tartozik az is, hogy az ügyfelek a VideoBankon keresztül percek alatt megnyitható számlájukhoz azonnal kapnak egy fát a MagNet Tölgyesben, hozzájárulva ezzel a pénzintézet széles körű faültetési akciójához. Továbbá beállíthatják a Segítő Bankkártyás vásárlásaikkal azt, hogy melyik szervezetet szeretnék segíteni. A Mentor-Szféra Plusz betét lekötésével pedig minden erőfeszítés vagy többletköltség nélkül kedvezményesebbé tehetik az általuk kiválasztott hitelfelvevő (pl. családtag, barát vagy más) hiteldíját.

A MagNetről, illetve a közösségi bankolás, a zöld pénzügyek, a fenntarthatóság és a felelős társadalom megteremtésének lehetőségeiről a https://www.magnetbank.hu/a-kozossegi-bankrol/blog oldalon olvashatóak inspiráló gondolatok.

(X)

Kapcsolódó témák: #bank | #bankkártya | #bankszektor | #gazdaság | #pénzügy |
Hirdetés