Hirdetés
Kijárási korlátozás

A katonák továbbra is segítenek

Illusztráció: Marcali Gábor
honvedelem.hu
2020.03.29. 16:54

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a kijárási korlátozás betartását március 28-án reggel 8 órától.

Hirdetés

A 2020. március 28-án kihirdetett Kormányrendelet alapján kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország területén.

A rendelet 6. szakasza szerint az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9:00 és 12:00 óra között – az ott foglalkoztatottak kivételével – kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

Hirdetés

A katonák – segítve és támogatva a rendőrök munkáját – elsőként a piacokon és forgalmas közterületeken segítették az állampolgárokat és felhívták a figyelmüket a rendeletben foglaltak betartására.

Szombaton a városok sajátosságait is figyelembe véve Budapest, Cegléd, Szigetszentmiklós, Székesfehérvár, Szolnok, Debrecen, Hódmezővásárhely, Győr, Tatabánya, Salgótarján és Kaposvár piacain katonai járőrök segítették a rendőri állományt, és velük együttműködve gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok egyrészt megismerjék a bevezetett szabályokat, másrészt betartsák a rendelet rájuk vonatkozó előírásait. – adta hírül a honvedelem.hu.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #Magyar Honvédség |
likeold
a fb oldalunkat