Értékeink – A Győri Értéktárról tartottak órát a Deákban

Győr+
2023.10.27. 15:57

Október 10-én a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikumba látogatott a Győri Értéktár Bizottság, melynek elnöke előadást tartott a tanulóknak. Szeles Szabolcs alpolgármester úr, intézményünk volt diákja hálával beszélt volt iskolájáról.

A tájékoztató során felhívta a figyelmünket a bizottság fontosságára, és arról is beszélt, hogy meg kell becsülnünk a helyi értékeket.

Betekintést nyerhettünk a mostani győri kincsek világába. Többek között szó esett az Insula Lutherana épületegyüttesről mint épített örökségről, de elhangzottak olyan kulturális helyi értékek is, mint a Vaskakas legendája, vagy éppen a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz. Az előadás végén arra biztatott minket, diákokat, hogy tegyünk – akár iskolánkkal kapcsolatos – javaslatokat, amelyek még színesebbé tehetnék a jelenlegi értéktár gyűjteményét.

Máris vannak értékes ötleteink!

A cikket készítette: Heiner Barbara, 9. E osztályos tanuló, Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum

A Városházán többször is belekóstolhattak az újságírói lét rejtelmeibe azok a fiatalok, akiket a Győr+ Média munkatársai is segítettek. Ebben a rovatban saját cikkeiket közöljük, az írások nem a Győr+ Média által készített anyagok.