Címke: vaskakas
Hirdetés
P. Csapucha Adrienn 2024.03.29.

Győr vára Győré

Két szempontból is különleges alkalom volt a nyílt bástyanap csütörtökön. Egyrészt azért, mert egy kivételes jubileumot ünnepelhettünk, hiszen Győr 1598-as visszafoglalása március 28-áról 29-ére virradóra történt, másrészt pedig azért, mert azzal, hogy a város visszavásárolta az egykori Vaskakas Taverna épületét, ismét Győré lett Győr vára. A szervező Arrabona Városvédő Egyesület eseményén várkapitányként köszöntötték dr. Dézsi Csaba Andrást, a polgármester beszédében elmondta: napjainkban különösen fontos a hagyományok ápolása és magyarság tudatunk erősítése.

Herkely Ákos 2024.03.25.

Történelmi túra a Tavernában

Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke egy igazi arrabonás rendezvényre hívta fel a figyelmet a Magunk Köztben vasárnap reggel: Nyílt bástyanap lesz a Vaskakasban március 28-án.

Földvári Gabriella 2022.03.28.

„Mi vagyunk a kereszténység védőbástyája”

424 évvel ezelőtt Győrben olyat tettek eleink, amellyel örökre beírták magukat a világtörténelembe. Négy év török megszállás után visszafoglalták a győri várat Pálffy Miklós és Schwarzenberg Adolf vezetésével.

Földvári Gabriella 2022.03.22.

Szentmise és koszorúzás

Győr törökről való visszafoglalásának 424. évfordulója alkalmából szentmisével és koszorúzással emlékezik meg a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület és a Történelmi Vitézi Rend Területi Székkapitánysága.

Garamvölgyi Imre 2021.05.22.

Győrnek is lesz „Raaber Kreuz”-a

Győr vitézségét 1598 óta számtalan kereszt hirdette szerte Európában. II. Rudolf császár ugyanis rendeletben kötelezte uralma alá tartozó városait: állítsanak keresztet a győri vég visszafoglalásának emlékére. Ma Alsó-Ausztriában 31 ,,Raaber Kreuz” őrzi a vaskakas kukorékolását, Győrben azonban nem volt egy sem. Mindeddig…

Hirdetés