Címke: vásárcsarnok
Hirdetés
Győr+ 2023.09.15.

Egy hét múlva nyitott piacok napja

Összefogtak az ország nagy piacterei és vásárcsarnokai, hogy visszacsalogassák az évtizedek óta el-elmaradozó vásárlókat. 14 nagy hazai piac és csarnok működnek együtt, köztük a győri Vásárcsarnok is.

Zombai-Kovács Ákos 2023.08.31.

Piac: most az alma, néhány hét múlva Győrben is a lecsó lesz a sláger

Augusztus végén és szeptemberben az alma az igazi sláger a győri piacon. A standokon van még nyári alma is, de napokon belül az őszi fajták veszik a „hatalmat” az árusoknál. Szeptember 22-én egy jótékonysági akcióra is készülnek a kereskedők, a Nyitott Piacok Napján, az Európai Mobilitási Héthez is kapcsolódva a Vásárcsarnokban lecsófőzést rendeznek, aminek bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlják majd fel.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.22.

Erős nyaruk volt a csarnok kereskedőinek

Az elmúlt időszakban jól fogytak a hazai termesztésű, ízletes gyümölcsök a győri Vásárcsarnok kereskedőinél, erről számoltak be az árusok a Győr+ Médiának. Volt, aminek jobb, másnak kicsit rosszabb szezonja volt, de így is erős nyarat zárhatnak a kereskedők. A magyar dinnye és a barack forgalma kiemelkedett a többi közül, de eperből és almából is sok fogyott.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.08.01.

Ha augusztus, akkor dübörög a lecsószezon

Ha augusztus, akkor dübörög az idei lecsószezon. Ez az időszak mindig erős a hazai piacokon, így a győri vásárcsarnokban is, sokan szeretik az ízletes egytálételt, amihez most könnyedén be lehet szerezni a friss paprikát, paradicsomot és hagymát. Ahogy arról folyamatosan beszámoltunk, jó forgalmat bonyolítanak a csarnok kereskedői, eddig a magyar dinnye és a nyári gyümölcsök pörgették a piacot, most „felzárkóztak” melléjük a finom, különböző módon elkészített és tálalt, házi lecsó legfontosabb alapanyagai.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.07.18.

Nyári gyümölcs: kevesebb, drágább, de jól fogy

Miközben a magyar dinnye jól pörög a piacon, a nyári gyümölcsökből a kedvezőtlen időjárás miatt jóval kevesebb terem, ezért drágult a sárga- és az őszibarack, illetve a kajszi és a lapos barack is. Erről számoltak be Híradónknak a győri vásárcsarnok kereskedői. A tavaszi fagyok, majd a nyári hőség sem tett jót a termésnek, a kis mennyiség pedig sajnos felfelé tolta az árakat. A barackok nagyjából 40-50 százalékkal drágultak, ennek ellenére mindegyik fajta jól fogy, vásárlóból nem lett kevesebb, csak a többség kisebb mennyiséget vesz.

Győr+ 2023.07.13.

Koleszterinmentes és finom: egyre népszerűbb a fürjtojás

Koleszterin- és szalmonellamentes, finom, egészséges, sőt terápiás célokra is tökéletesen alkalmas. Jóval kisebb, mint egy tyúktojás, de a beltartalma megegyezik azzal, ráadásul a fürjtojást azok is bátran fogyaszthatják, akik a tyúktojást nem.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.07.04.

Vásárcsarnok: itt az első, mézédes magyar dinnye!

Régóta vártak erre a pillanatra a vásárlók, de maguk a kereskedők is, végre megérkezett a győri Vásárcsarnokba az első igazi, mézédes, magyar dinnye szállítmány. Több kereskedőnél már ott van a pulton az egyelőre még fólia alatt termesztett piros belű. Békés megyéből, Medgyesegyházáról jött az ízletes dinnye, ami máris roppant népszerű a csarnokban.

Hirdetés