Címke: útépítés
Hirdetés
Győr+ 2024.02.20.

A legkorszerűbb technológiával bővült a SZE útépítési laboratóriuma

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy innovatív módon járuljon hozzá az ipar újszerű megoldásaihoz és a közlekedési kihívásokra adott válaszokhoz. Az intézmény útépítési laboratóriuma egy európai uniós pályázatnak köszönhetően a közelmúltban a legkorszerűbb eszközökkel gazdagodott, amelyek bővítik a vállalati partnereknek nyújtott szolgáltatások körét és lehetővé teszik a képzés színvonalának további emelését.

MTI 2023.10.15.

Magyarországon a magyar cégek tudnak utat és vasutat építeni

Komoly gazdasági előrelépés 2010-hez képest, hogy Magyarországon a magyar cégek tudnak utat és vasutat építeni, semmiféle külföldi technológiára, cégre nincsen szükség - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter miközben az Orbán Viktor miniszterelnök vezette autóval elsők között vették igénybe szombaton a 83-as út Győr és Pápa között átadott 36 kilométer hosszú szakaszát.

Zombai-Kovács Ákos 2023.09.06.

Már a műszaki átadás-átvétel zajlik az új 83-ason

Már a műszaki átadás-átvételi eljárás zajlik a Győrt és Pápát összekötő, új 83-as főúton. Erről a fejlesztés egyik kezdeményezője, Kara Ákos számolt be a Győr Plusznak. Az országgyűlési képviselő kiemelte, köszöni a közlekedők és a környéken élők türelmét, de hamarosan végeznek az utolsó munkálatokkal is, és át tudják majd adni a 36 kilométer hosszú, kétszer-kétsávos utat. A közel 100 milliárd forint értékű beruházás jóval gyorsabbá és biztonságosabbá is teszi a közlekedést.

Győr+ 2022.12.15.

Fantasztikus fejlesztés: videón a 83-as út építése!

A Győr+ Média is többször beszámolt már az Északnyugat-Dunántúl egyik legfontosabb projektjéről, a 2x2 sávos 83-as út építkezéséről Győr és Pápa között. Most a kivitelező cég egyik alvállalkozója készített látványos videót a beruházásról. Mutatjuk!

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.08.

A győriek is láthatják: jól halad a 83-as bővítése

A győriek is jól láthatják, hogy remek ütemben halad a 83-as számú főút kétszer két sávosra bővítése. Erről beszélt Kara Ákos Ménfőcsanakon, a készülő Malom utcai turbó körforgalomnál. Az országgyűlési képviselő kiemelte, körülbelül 70 százalékos készültségben van a 36 kilométeres fejlesztés, Győr határában pedig mindkét turbó körforgalom egy sávon már közlekedhető.

Győr+ 2022.11.30.

Jó hírek a 83-as főút bővítéséről

Több jó hírt is közölt hivatalos közösségi oldalán Szabó Jenő önkormányzati képviselő szerdán, amelyek a 83-as főút bővítéséről szólnak.

Győr+ 2022.11.09.

Baleset és útépítés nehezíti a haladást az autópályán

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Ács térségében baleset történt, a 97-es km-nél egy sáv járható. Továbbá a főváros irányába a szakemberek nagyfelületű burkolat javításba kezdtek, ami ugyancsak lassítja a haladást.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.21.

Reptéri út: a munkaerő-mobilitást segíti a fejlesztés

A munkaerő mobilitását segíti Győrben a közelmúltban megvalósult Reptéri úti fejlesztés. Ezt mondta a Győr+ Médiának Szeles Szabolcs alpolgármester, aki a beruházást finanszírozó TOP-projekt záróeseményén értékelte a közel 600 millió forint, európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztést.

Hirdetés