Hirdetés
Címke: újév
Hirdetés
MTI 2022.01.01.

Áder János: erősödjön meg bennünk a tenni akarás!

"Kívánom, hogy az új esztendőre ne csak megmaradjon, de meg is erősödjön bennünk a tenni akarás, hogy ne győzzön le minket a fásultság, a beletörődés" - mondta Áder János köztársasági elnök a Himnusz elhangzása után a közmédia több csatornáján közvetített újévi köszöntőjében.

Győr+ 2021.12.31.

Újévi hagyományok

Az év utolsó napjához és éjjeléhez, illetve január elsejéhez számos szokás és babona társul.

Győr+ 2021.12.30.

Évente ötven tűz tűzijáték miatt keletkezik

Szilveszter éjjel átlagosan ötven olyan tűzesethez riasztják a tűzoltókat, amelyet tűzijáték okozott. Többnyire kisebb tüzek keletkeznek, de minden évben előfordul két-három nagyobb, akár többmilliós kárt okozó tűz is. A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyen landol, vagy egy szoba ablakán berepül, és ott tüzet okoz.

MTI 2021.01.01.

“Legyünk hálásak 2021-ben!”

A hagyományos újévi fogadkozások helyett "most tegyünk egyetlen komoly elhatározást": azt, hogy 2021-ben hálásak leszünk "az életekért, amiket megmenthettünk" és az "egymást segítő megható pillanatokért" - mondta Áder János köztársasági elnök újévi köszöntő beszédében.

J. Kovács Andrea 2021.01.01.

„Napsugaras legyen ez az újesztendő…”

Véget ért a régi, elkezdődött az új. Amikor az óra elütötte az éjfélt, a poharak összecsendülése köszöntötte először az előttünk álló 365 napot. Az év fordulását régen is megünnepelték. A szilveszteri zajos vidámságot követően az új év első napján jókívánságokkal halmozták el egymást a rokonok, barátok, ismerősök. Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutatóval beszélgettünk köszöntőkről, múltról és jövőről.

Győr+ 2020.01.10.

Újévi fogadalmak

Gyakran teszünk fogadalmakat szilveszterkor, és hajlamosak vagyunk gondolkodás nélkül ígérni. Pár nappal később azonban általában meggondoljuk magunkat. Érdemes talán kicsit spórolni a fogadalmakkal a sok csalódás helyett.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat