Címke: terrortámadás
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2022.09.11.

9/11: véget ért a béke és biztonság hamis érzése

Huszonegy éve már, amikor nem csak Amerika, hanem az egész világ sokkhatás alá került. Ekkor történt ugyanis az al-Kaida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata az Egyesült Államok ellen. Az Ikertornyok összedőltek, rengeteg emberélet veszett oda és az emberekben örökre megingott a béke és a biztonság érzése. Emlékezzünk ma is arra a napra, az áldozatokra és a hősökre.

Győr+ 2021.11.17.

Siófokon készült terrorcselekményre

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon vádiratot nyújtott be a bíróságra azzal a 22 éves férfival szemben, aki Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmény elkövetésére készült Magyarország területén.

MTI 2021.11.08.

Késsel támadt rendőrökre egy férfi Franciaországban, lelőtték

Késsel támadt rendőrökre egy férfi hétfőn a dél-franciaországi Cannes egyik rendőrőrse előtt, azt állítva, hogy a "próféta nevében" cselekszik. A támadóra a rendőrök rálőttek, életveszélyes állapotban kórházban szállították - közölte a rendőrség, amely nem zárta ki, hogy terrortámadás történt, de egyelőre nem erősítette meg.

mti 2021.09.11.

9/11: húsz éve érte terrortámadás az Egyesült Államokat

Húsz éve, 2001. szeptember 11-én, egy keddi napon intézett az al-Kaida nemzetközi iszlamista terrorszervezet támadást az Egyesült Államok ellen. A történelem legvéresebb, mintegy háromezer ember életét követelő merényletsorozata után az Egyesült Államok háborút hirdetett a terrorizmus ellen. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

MTI 2020.11.03.

Négy embert megölt, többeket megsebesített a terrorista

Négy embert ölt meg, huszonkettőt megsebesített a hétfő esti bécsi terrortámadás elkövetője. Az osztrák kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, politikai vezetők világszerte elítélték a merényletet.

MTI 2020.11.03.

Emelték a terrorellenes készültséget Nagy-Britanniában

Emelték a brit hatóságok a terrorkészültség szintjét az elmúlt napok franciaországi és ausztriai merényletei nyomán. Priti Patel brit belügyminiszter keddi közleményében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy elővigyázatossági intézkedésről van szó, amelyet nem valamely konkrét fenyegetés miatt rendeltek el.

Hirdetés