Címke: tehetséggondozás
Hirdetés
Pécskai István, Zombai-Kovács Ákos 2023.03.02.

Jedlik: évek óta segítik a rászoruló tehetségeket

Már hosszú évek óta segíti a tehetséges, de valamilyen okból rászoruló diákjait a Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum. Az intézmény, a Győri Zsidó Hitközséggel, illetve a Hatos és Társa Nyelviskolával közösen a napokban 14. alkalommal szervezett jótékonysági koncertet, melynek bevételét ezúttal is nehéz sorsú fiataloknak ajánlották fel.

Győr+ 2023.01.11.

MCC: 2023-ban is fókuszban a tehetséggondozás

2021 szeptemberében indult el Győrben is az ország legnagyobb tehetséggondozó központja, a Matthias Corvinus Collegium. Azóta számos fiatal találta meg számításait az MCC-ben, a felső tagozatosoktól, az egyetemistákig.

Ficsór Dávid 2022.04.27.

A tehetségekről szól a szerda az egyetemen

A tehetségekről szól a szerdai nap a Széchenyi István Egyetemen. A campuson rendezik a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia házi fordulóját, illetve a Tehetségnapot. Ezzel párhuzamosan az Apáczai Csere János Karon a gyógypedagógus hallgatóké, illetve a fiatalabb talentumoké a főszerep, hiszen a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pannonhalmi Tagintézményével közösen rendeztek táblajáték versenyt és könyvbemutatót.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.27.

MCC: a lehető legtöbbet kihozni a középiskolásokból

A lehető legtöbbet kihozni a tehetségekből, ez a célja a Matthias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programjának. Az ingyenes képzés a hasznos tananyagok, a társadalomtudományok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára érdekes. Az iskola mellett végezhető kurzusokra január 30-ig lehet jelentkezni.

J. Kovács Andrea 2022.01.10.

Tizennégyszer a relativitáselméletről

„Tizennégy előadás a relativitáselméletről” címmel rendezvénysorozatot hirdetnek a tanév második félévére a fizika, illetve a tudomány iránt érdeklődő diákoknak. Elsősorban hetedik-nyolcadik osztályos általános iskolások, valamint gimnazisták és szakközépiskolások jelentkezését várják.

J. Kovács Andrea 2022.01.09.

A tehetség sérülékeny: mit tehet a szülő?

Goethe szerint „aki tehetséggel s tehetséggé született: megtalálta a lét legszebb formáját”. De vajon észrevesszük-e a valódi tehetséget? Óvjuk, csiszolgatjuk-e kellő hozzáértéssel, hogy természetes adottsága előbb-utóbb fénylő gyémántként csilloghasson? Erről kérdeztük Kardos Péter pszichopedagógust, tehetségfejlesztési szakértőt.

J. Kovács Andrea 2021.10.14.

Tudománytörténeti előadás sorozat

A győri tehetséggondozó Talentum Műhely és a Széchenyi István Egyetem idén is elindította előadás sorozatát 7-8. osztályosok, középiskolások és egyetemisták számára.

Hirdetés