Hirdetés
Címke: tehetséggondozás
Hirdetés
Ficsór Dávid 2022.04.27.

A tehetségekről szól a szerda az egyetemen

A tehetségekről szól a szerdai nap a Széchenyi István Egyetemen. A campuson rendezik a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia házi fordulóját, illetve a Tehetségnapot. Ezzel párhuzamosan az Apáczai Csere János Karon a gyógypedagógus hallgatóké, illetve a fiatalabb talentumoké a főszerep, hiszen a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pannonhalmi Tagintézményével közösen rendeztek táblajáték versenyt és könyvbemutatót.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.27.

MCC: a lehető legtöbbet kihozni a középiskolásokból

A lehető legtöbbet kihozni a tehetségekből, ez a célja a Matthias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programjának. Az ingyenes képzés a hasznos tananyagok, a társadalomtudományok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára érdekes. Az iskola mellett végezhető kurzusokra január 30-ig lehet jelentkezni.

J. Kovács Andrea 2022.01.10.

Tizennégyszer a relativitáselméletről

„Tizennégy előadás a relativitáselméletről” címmel rendezvénysorozatot hirdetnek a tanév második félévére a fizika, illetve a tudomány iránt érdeklődő diákoknak. Elsősorban hetedik-nyolcadik osztályos általános iskolások, valamint gimnazisták és szakközépiskolások jelentkezését várják.

J. Kovács Andrea 2022.01.09.

A tehetség sérülékeny: mit tehet a szülő?

Goethe szerint „aki tehetséggel s tehetséggé született: megtalálta a lét legszebb formáját”. De vajon észrevesszük-e a valódi tehetséget? Óvjuk, csiszolgatjuk-e kellő hozzáértéssel, hogy természetes adottsága előbb-utóbb fénylő gyémántként csilloghasson? Erről kérdeztük Kardos Péter pszichopedagógust, tehetségfejlesztési szakértőt.

J. Kovács Andrea 2021.10.14.

Tudománytörténeti előadás sorozat

A győri tehetséggondozó Talentum Műhely és a Széchenyi István Egyetem idén is elindította előadás sorozatát 7-8. osztályosok, középiskolások és egyetemisták számára.

Zombai-Kovács Ákos 2021.08.27.

Együtt-tudók, határtalan tehetséggondozás

Együtt-tudók címen zajlott szlovák-magyar program az elmúlt több, mint egy évben, Győrben és a felvidéki Dunaszerdahelyen, melynek célja, a tudomány népszerűsítése volt, határtalanul.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat